Polska wódka kraftowa obsypana medalami na międzynarodowych konkursach
Aż sześć prestiżowych nagród Wyborowa od
Mistrza zdobyła w tym roku podczas międzynarodowych konkursów, w których
nagradzane są najlepsze alkohole z całego świata. Polski trunek zyskał uznanie
na 3 kontynentach, w konkursach w USA, Chinach, Wielkiej Brytanii, Austrii
i Belgii.
Wyborowa od Mistrza z sześcioma międzynarodowymi nagrodami
W prestiżowym konkursie Los Angeles
International Spirits Competition Wyborowa od Mistrza została nagrodzona Złotym
Medalem jako jedyna polska wódka, trunek otrzymał też nagrodę podczas
prestiżowego San Francisco World Spirits Competition. Z kolei w Brukseli wódka
została wyróżniona tytułem Superior Taste Award i otrzymała 2 gwiazdki w
3-stopniowej skali. W Chinach Wyborowa od Mistrza zgarnęła Złoty Medal podczas
największego i najbardziej prestiżowego konkursu w kraju – China Wine &
Spirits Awards Best Value 2018. Również ze złotem wróciła z World Spirits Award
w Austrii, srebrny medal przywiozła natomiast z brytyjskiego plebiscytu
International Wine &Spirit Competition.
Autor – Łukasz Karmowski
Twórcą serca kraftowego trunku jest Łukasz Karmowski. Łukasz to rzemieślnik z
województwa kujawsko-pomorskiego, który pochodzi z rodziny tradycyjnie
zajmującej się gorzelnictwem. Jego dziadek produkował nalewki ze spirytusu, ojciec
natomiast kierował gorzelnią w Dębowie i w Radziczu, w której obecnie tworzony
jest destylat do wódki Wyborowa od Mistrza. Karmowski czuwa nad wyrobem
lokalnego destylatu już od 15 lat, bazując na sprawdzonych recepturach i
bogatym doświadczeniu rodzinnym.
Receptura
Wyborowa od Mistrza przygotowana jest ze spirytusu pochodzącego z jednej gorzelni w Radziczu. Szczególny proces tworzenia oparty na tradycyjnych
recepturach wpływa na pełny i bogaty smak kraftowej wódki. Żyto, które jest jej
bazą i sercem oddaje trunkowi, to co najlepsze – kremowy aromat, odczucie
orzechowej oleistości, delikatnej pikanterii białego, miękkiego pieprzu oraz
słodycz. Jego intensywny, ale łagodny aromat przypomina najlepsze domowe
destylaty naszych dziadków.