Naturalny grzejnik
Na zimne dni nie ma nic lepszego niż coś na rozgrzewkę. Oto przepis na grzaniec z supermodnego w tym roku cydru
Przewidujemy, że popularna herbata po góralsku ustąpi w Polsce miejsca nowemu rozgrzewającemu specjałowi. Oprócz wspomnianej herbaty wykorzystuje on w celach grzewczych naturalny napój z moszczu polskich jabłek, bez sztucznych słodzików, barwników czy dwutlenku węgla – np. Cydr Lubelski. Oto przepis na cydr herbaciany:
Składniki:
1/2 l zielonej herbaty,
1/2 cytryny,
5 goździków,
1 l cydru,
laska cynamonu,
syrop klonowy
Przygotowanie:
Zaparz zieloną herbatę. Do gorącej dodaj cytrynę pokrojoną w plasterki, cynamon i goździki. Wlej cydr, całość podgrzej, serwuj w szklankach, dodając do smaku syrop klonowy.