Jak otworzyć konserwę
Twój żołądek zna swoje prawa i zlekceważony może się zbuntować. Ale co robić, gdy w leśnej głuszy nie masz czym otworzyć puszki? To proste!
1. Kiszki marsza graja, zaczyna cię mdlić, a ani w kieszeniach, ani w plecaku nie ma otwieracza. Zachowaj spokój i uważnie się rozejrzyj.
2. Oto twój wybawca: zwykły, średniej wielkości kamień narzutowy, ewentualnie otoczak rzeczny. Sprawdź, czy nie mieszka pod nim żmija.
3. Umieść kamień między stopami i mocno trzymaj. Weź konserwę i trzyj nią o płaską skałę, aż zedrzesz denko puszki. Bądź cierpliwy!
4. Teraz możesz spokojnie spożyć zawartość puszki, o ile oczywiście nie została uszkodzona lub nie wypadła podczas otwierania. Smacznego!
Oto twój turystyczny otwieracz!