SAŁATKA Z GRILLOWANYCH WARZYW Z FETĄ
ser feta, 2 papryki (czerwona i żółta),
bakłażan, cukinia, buraki, dynia,
pół cytryny, oliwa, ocet balsamiczny,
białe słodkie wino, sól, cukier,
zioła prowansalskie
Pokrój bakłażana na cienkie plasterki, skropl
sokiem z cytryny, posyp solą i odstaw na parę
minut. Potem odsącz z wody, która z niego
spłynęła i osusz. Pozostałe warzywa pokrój
w grubsze paski. Rozłóż wszystko na ruszcie
i grilluj po kilka minut z każdej strony. Gdy
będą miękkie i upieczone wyłóż je na talerz.
Posyp rozkruszoną fetą i zalej oliwą zmieszaną
z ziołami, cukrem, octem oraz winem.
bakłażan, cukinia, buraki, dynia,
pół cytryny, oliwa, ocet balsamiczny,
białe słodkie wino, sól, cukier,
zioła prowansalskie
Pokrój bakłażana na cienkie plasterki, skropl
sokiem z cytryny, posyp solą i odstaw na parę
minut. Potem odsącz z wody, która z niego
spłynęła i osusz. Pozostałe warzywa pokrój
w grubsze paski. Rozłóż wszystko na ruszcie
i grilluj po kilka minut z każdej strony. Gdy
będą miękkie i upieczone wyłóż je na talerz.
Posyp rozkruszoną fetą i zalej oliwą zmieszaną
z ziołami, cukrem, octem oraz winem.