Zamrożone procenty
PRZEPIS NA DRINKI I COCKTAILE:
ZIELONO MI
• 40 ml wódki
• sok jabłkowy
• ćwiartka jabłka i limonki
• kruszony lód
Do wysokiej szklanki włóż kruszony lód, wlej wódkę, dopełnij sokiem jabłkowym. Całość dla efektu i podkreślenia smaku udekoruj ćwiartką jabłka i limonki.
CZERWONY TULIPAN
• 40 ml wódki
• 15 ml likieru pomarańczowego
• 5—6 truskawek
• 2 łyżki cukru
• ćwiartka cytryny
• lód
Wszystkie składniki włóż do elektrycznego blendera, wyciśnij cytrynę i dołóż kilka kostek lodu. Znakomicie chłodzi w letnie upały!
MIĘTOWY WSTĘPNIAK
• 40 ml wódki
• 5—6 listków mięty
• 2—3 łyżeczki brązowego
cukru (może być biały)
• ćwiartka limonki
• kruszony lód
Do szklanki typu whisky wsyp cukier i włóż listki mięty. Dodaj sok z limonki i dokładnie wszystko wymieszaj. Dołóż kruszony lód i wlej wódkę.