Ostre sosy
Jak poprawić smak grillowanego mięsa? Oto cztery sprawdzone sposoby!
Prawdziwy facet lubi nie tylko ostry seks! Lubi także ostre żarcie!
Jack Daniel’s BBQ Sauce
|
Łagodny sos, aksamitny jak słynna gorzała z Tennessee, bez którego wielu Amerykanów nie wyobraża sobie burgera. Jego smak tworzą m.in. pomidory, rodzynki, cebula i odrobina whiskey Jack Daniel’s. Ten sos najlepszy będzie do wołowiny, ale pasuje też do owoców morza. Cena 21 zł/ 260 g
HP Honey BBQ Sauce
Produkt tak brytyjski jak samochody Aston Martin i gumiaki królowej. Przypominający konsystencją keczap, słodki miodowy sos na bazie pomidorów, melasy i octu, który możesz potraktować jak marynatę albo smakowity dodatek do gotowej potrawy – np. soczystej karkówki. Cena ok. 13 zł/ 464 gSriracha Royal Thai Hot Chili Sauce
Wytwarzany z papryczek chili i i czosnku ostry tajski sos to idealne uzupełnienie grillowanych owoców morza i dań z kurczaka. Sprawdzi się jako marynata (np. jeśli przygotowujesz pikantne skrzydełka) a także w roli ostrego dodatku do grillowanego drobiu. Cena 19 zł/ 435 mlTabasco Chipotle Pepper Sauce
Otaczany kultem amerykański sos wytwarzany zgodnie z meksykańską tradycją z wędzonych papryczek jalapeno. Mocno pikantny i pachnący dymem dodatek do mięs, kilka kropel ożywi smak jagnięciny z grilla, choć sprawdzi się też jako marynata. Cena 55zł/140 mlKolejność sosów nie jest przypadkowa. Z góry najlżejszy z dołu najostrzejszy. Wszystkie podwójnie pieczą …