PIZZA CZTERY SERY
Sos: jogurt grecki, zioła prowansalskie
Dodatki: po około 50 g serów: mozzarella, gorgonzoli, parmezanu i ricotty
Zmieszaj jogurt z ziołami i posmaruj nimi placek.
Każdy z serów ma inną intensywność smaku, więc mozzarellę ułóż w plastrach, gorgonzolę
średnio rozdrobnij i posyp po całości, parmezan
zetrzyj na tarce o większych oczkach, a ricottę nałóż łyżką w kilka miejsc. Całość zapiecz.
Sery są doskonałym źródłem białka i wapnia, przeciwdziałają osteoporozie i pomagają
w zachowaniu zdrowia zębów, ale ze względu na wysoką zawartość tłuszczy nie należy przesadzać z ich spożyciem.
Dodatki: po około 50 g serów: mozzarella, gorgonzoli, parmezanu i ricotty
Zmieszaj jogurt z ziołami i posmaruj nimi placek.
Każdy z serów ma inną intensywność smaku, więc mozzarellę ułóż w plastrach, gorgonzolę
średnio rozdrobnij i posyp po całości, parmezan
zetrzyj na tarce o większych oczkach, a ricottę nałóż łyżką w kilka miejsc. Całość zapiecz.
Sery są doskonałym źródłem białka i wapnia, przeciwdziałają osteoporozie i pomagają
w zachowaniu zdrowia zębów, ale ze względu na wysoką zawartość tłuszczy nie należy przesadzać z ich spożyciem.