Lifestyle

Czwartek 08.09.2011, Aleksander Hepner

Garkuchnia: potrawka z węża

Nigdy nie oblizywałeś się na widok krokodyla, węża lub skorpiona? Smakują nieźle…

potrawka
CO TO JEST: Danie z Egiptu

SMAKUJE JAK: Bażant

NA CO DZIAŁA:  Mięso węża zawiera duże ilości białka, które (obok węglowodanów) jest podstawowym budulcem mięśni. Regularnie spożywaj węża, a wkrótce będziesz wyglądał jak atletyczny gwiazdor kina akcji.


JAK PRZYGOTOWAĆ:  Mięso należy oskórować, pokroić na dość grube plasterki i usmażyć na głębokim tłuszczu. Podawać z sałatą i pomidorkami koktajlowymi.

Kilkakrotnie jadłem węża, lecz nie należy on do moich ulubionych dań. Jak dla mnie jest zbyt włóknisty. W dodatku, jedzony bez przypraw, nie ma kompletnie smaku.
Samir Kaas, kucharz; Ali Baaba, Warszawa