Wyszukuj: frazy którekolwiek ze słów
Występuje: w tytule w treści w tytule lub treści
  • Artykuły dla frazy : mięsa

    • Pal i jedz. Powstaje substytut mięsa na bazie konopi

      Pal i jedz. Powstaje substytut mięsa na bazie konopi

      Fani gastrofazy mogą szykować się na wyjątkową wyżerkę. Firma Sustainable Foods planuje wprowadzenie na rynek substytut mięsa, którego bazą będą konopie. Pamiętasz restaurację, która podaje pizzę z marihuaną? Mamy coś, co również powinno ci się spodobać. Wygląda jak mięso, smakuje jak mięso, ma konsystencję mięsa, ale w…
    • Mięsożercy są szczęśliwsi od wegetarian

      Mięsożercy są szczęśliwsi od wegetarian

      Lubisz soczyste i ociekające tłuszczem żeberka? Albo krwiste i aromatyczne steki? Ogólnie – uwielbiasz mięso? Jeśli tak, to mamy dla Ciebie dobrą wiadomość. Mięsożercy są zdecydowanie szczęśliwsi niż wegetarianie i weganie. Badania to potwierdzają. Zbyt częste jedzenie czerwonego mięsa i mięsa w ogóle może mieć złe…
    • Nowe rozdanie

      Nowe rozdanie

      Twoje podniebienie znudziło się klasycznym jedzeniem? Wystarczy chwila, aby z pozoru znane dania uzyskały nowy niespotykany smak! Byłeś już na naszym fejsie? OwoceCzy można jakoś ubogacić smak jabłek, gruszek albo bananów? Oczywiście, wystarczy owoce wysuszyć, a następnie maczać w różnych płynach — herbacie, miodzie czy nawet…
    • Grillmania

      Grillmania

      Dowiedz się, jak kulturalnie zabłysnąć podczas wiosennego grilla i sprawić, aby rodzina i znajomi uznali, że w grillowaniu mięs masz czarny pas! Zwykle jest tak: znajomi dzwonią akurat wtedy, gdy próbujesz dojść do porozumienia z kacem i mówią, że za pół godziny wpadną do ciebie na grilla. Walcząc z grawitacją i zamkiem w…
    • Mięso nas zabija

      Mięso nas zabija

      Światowa Organizacja Zdrowia (World Health Organization WHO) ogłosiła, że przetworzone mięsa powoli nas zabijają. Produkty jak parówki czy bekon mogą być przyczyną nowotworów – tak samo jak wołowina i baranina. fot.: TheBusyBrain, CC BY 2.022 naukowców z 10 krajów zebrało się, by podyskutować na temat ponad 800 różnych badań…
    • Jak jeść skrzydełka

      Jak jeść skrzydełka

      Nie lubisz skrzydełek, bo marnuje się na nich najwięcej mięsa? Mamy instruktaż, jak jeść, by oskubać kurczaka do ostatniego włókna mięsa. Nieprawda, że sezon na barbecue odszedł na kilka miesięcy. Prawdziwy samiec alfa nie chowa grilla do garażu, tylko strzepuje z pokrywy śnieg, rozpala pod rusztem choinką świąteczną i wrzuca…
    • Wszystko, co powinieneś wiedzieć o kebabie

      Wszystko, co powinieneś wiedzieć o kebabie

      Nawet posiadacze najbardziej rygorystycznych planów treningowych i dietetycznych nie potrafią odmówić sobie od czas do czasu porcji smacznego, gorącego kebaba. Spokojnie, spośród wszystkich dań typu fast food, kebab – o ile pochodzi z pewnego, dbającego o jakość źródła – jest posiłkiem najzdrowszym i dostarcza nam najwięcej…
    • Wegetarianie jedzą mięso po alkoholu!

      Wegetarianie jedzą mięso po alkoholu!

      Okazuje się, że aż co trzeci wegetarian wcina potajemnie mięso, kiedy się podpije! Ha! Zawsze wiedzieliśmy, że nie ma to, jak kebab w drodze z melanżu do domu! Grupa badawcza zorganizowana przez VoucherCodesPro.co.uk przeprowadziła ankietę wśród 1789 brytyjskich wegetarian. Aż 37% z nich przyznało się do jedzenia mięsa podczas…
    • Nowe rozdanie

      Nowe rozdanie

      Twoje podniebienie znudziło się klasycznym jedzeniem? Wystarczy chwila, aby z pozoru znane dania uzyskały nowy niespotykany smak! A czy ty byłeś już na naszym fejsie? Andrzej Bulanda, dietetyk: Zachęcam do eksperymentów z jedzeniem! Wystarczą niewielkie zmiany w sposobie przyrządzania potraw lub – jak w przypadku serów –…
    • Biodrukarka wyprodukowała mięso w kosmosie

      Biodrukarka wyprodukowała mięso w kosmosie

      Po drukarkach tworzących domy i samochody, przyszedł czas na takie, które są w stanie wytworzyć tkanki. Teraz naukowcy udowodnili, że ich technologia działa w każdych warunkach. Za tym wydarzeniem stoją pasjonaci z izraelskiego startupu Aleph Farms. Nawiązali oni współpracę z rosyjską firmą 3D Bioprinting Solutions, która…
    • Hamburger in vitro

      Hamburger in vitro

      Było już klonowanie owieczki Dolly, a także zapłodnienie In vitro dla par, które nie mogą mieć potomstwa. Tym razem naukowcy postanowili pójść dalej. Sklonowali hamburgera… Burgera wyhodowano z komórek macierzystych krowy. Mięso dojrzewało `w probówce` przez trzy miesiące. Po tym czasie do degustacji przystąpili: Mark Post –…
    • Ludzkie nuggetsy – mięso z własnego policzka

      Ludzkie nuggetsy – mięso z własnego policzka

      Nie, to nie kolejna część "Strasznego filmu", a udany eksperyment brytyjskich naukowców. Ouroboros Steak to projekt ludzkiego mięsa, które można wyhodować z własnych komórek i zjeść. Badacze twierdzą, że to rozwiązanie ma być odpowiedzią na powstawanie kolejnych ferm zwierząt na ubój. Naukowcy na całym świecie pracują nad…
    • Para idealna, czyli dobieramy sos do rodzaju mięsa

      Para idealna, czyli dobieramy sos do rodzaju mięsa

      Na ostro, na grillu, pikantne czy średnio wysmażone? Nieważne, w jaki sposób zabierzesz się za soczysty kawał mięcha – przyprawione z charakterem i odpowiednio podane zawsze będzie smakować jak prawdziwy majstersztyk. Podpowiadamy kilka wyśmienitych połączeń. Aby poczuć się domowym Gordonem Ramsey’em, warto mięso wzbogacić…
    • Jeśli nie golonka, to co?

      Jeśli nie golonka, to co?

      Urządzasz dziką imprezę i chcesz zaserwować gościom coś innego niż słone paluszki, pizzę lub panierowane drobiowe skrzydełka? Chyba mamy dla ciebie propozycję! Byłeś już na naszym fejsie?Podawanie gościom nudnych ogranych potraw może skończyć się nie tylko kulinarną katastrofą, ale i towarzyskim blamażem. Dlatego, jeżeli…
    • Ten facet zjadł krwisty kawał surowego mięsa na środku festiwalu dla wegan

      Ten facet zjadł krwisty kawał surowego mięsa na środku festiwalu dla wegan

      Jak wkurzyć wszystkich wegan na świecie? To proste, zróbcie dokładnie to co ten facet, a zyskacie szczerą nienawiść każdego człowieka niejedzącego mięsa. Zjeść krwisty i surowy kawał mięcha w samym środku festiwalu dla wegan, to jak krzyknąć „Ave Satan” na środku placu świętego Piotra w Watykanie podczas homilii papieża.…
    • Deser Kanibala

      Deser Kanibala

      Myślisz, że Hanibal Lecter, genialny filmowy ludożerca, jest tylko fikcją? Mylisz się! Świat zna dużo bardziej odrażających od niego szaleńców. Wybitny psychiatra, filozof, humanista, miłośnik muzyki poważnej i świetny kucharz. Mistrz przyrządzania wątróbki z fasolką. Z ludzkiej wątroby... Dr Hannibal Lecter VIII to z całą…
    • Wielka Księga Ognia

      Wielka Księga Ognia

      Życie mężczyzny to ciągła walka o buzujący ogień i jakaś padlinę, którą można szybko na ruszt wrzucić. Oto grillowe przykazania. Wykaż się harcerską przebiegłością i podpal brykiet bez rozpałki. Nie używaj do tego gazet ani lakierowanego drewna; przy ich spalaniu powstają trujące wyziewy.Używaj tylko brykietu lub drewna z…
    • Piwko, kobieta i stek

      Piwko, kobieta i stek

      Nasz przewodnik nauczy cię pić, smażyć i flirtować jak mężczyzna! WIELKA KSIĘGA OGNIAŻycie mężczyzny, to ciągła walka o buzujący ogień i jakąś padlinę, którą można szybko na ruszt rzucić. Oto przykazania grillowe CKM!■ Wykaż się harcerską przebiegłością i podpal brykiet bez rozpałki. Nie używaj do tego gazet ani…
    • Garkuchnia: STEK RZEŹNIKA

      Garkuchnia: STEK RZEŹNIKA

      Może i nie wygląda ładnie, ale, do diabła, jest pyszny! Nie wszystko złoto co się świeci — czasem kawał fatalnie wyglądającego mięsa może być rarytasem, jakich mało. Tak właśnie wygląda sprawa z niezbyt popularnym stekiem... rzeźnika. Wspomniany kotlet to spory szarobiały kawał mięsa wykrojony z podbrzusza wołu, a…
    • Jak zdrowo grillować? I nie mieć po uczcie kaca...

      Jak zdrowo grillować? I nie mieć po uczcie kaca...

      Wiosną i latem tracimy głowę przy grillu. Jakbyśmy przez jesień i zimę nie jedli i nie pili. Wyprawiamy więc epickie uczty przy ruszcie. Niby pysznie, na pewno obficie, ale czy zdrowo? Niestrawność, nadprogramowe kilogramy, kac... Ale mamy na to radę. Patryk Iwański, dietetyk kliniczny, podpowie ci, jak grillować i wyjść z tego w…
    więcej wyników w artykułach
  • Prezentacja zawartości portalu dla wyrażenia mięsa. Przygotowany przez nas system wyszukiwania artykułów dla danego słowa kluczowego (w tym przypadku mięsa) daje możliwość bardzo szybkiego uzyskania satysfakcjonującej informacji dotyczącej tego, ile artykułów związanych z zapytaniem mięsa posiadamy w swoim serwisie. W tej chwili dla zapytania mięsa jesteśmy w stanie zaprezentować Ci 154 materiały. Najstarszy z artykułów na ten temat jest z Piątek 03.07.2020 najnowszy z kolei został przez nas opublikowany Wtorek 08.09.2020. Nasz portal daje Ci możliwość śledzenia nowych treści (pojawiających się dla interesującego Cię zapytania mięsa ) przez kanał RSS. Dzięki nam na bieżąco będziesz informowany o zmianach, nowych treściach dotyczących tematu mięsa.