Lifestyle

Sobota 01.06.2013, CKM

Bogactwo smaków

Cztery dodatki do pizzy, dzięki którym zabłyśniesz w kuchni i na imprezie

pizza
Wal z grubej tuby


Ponti.jpg   Ponti Glassa  Gastronomica
Cena: ok. 12 zł

Włoski specjał z moszczu winogronowego starzonego w beczkach po winie nie będzie pasować do mięsnych zestawów, ale świetnie sprawdzi się w przypadku ostrych serów oraz warzyw. Pizza z rukolą albo włoskim serem peccorino wzbogacona aksamitnym smakiem balsamico? Tak!

Alce Nero Polpa di pomodoro                                          Alce Nero.jpg
Cena: ok. 12 zł

Postaw na nepolitańską klasykę, która mieszkańcom tego miasta nigdy się nie znudzi, podobnie jak robienie w konia turystów. W wersji z Neapolu pizza margherita to cienkie ciasto wypiekane w piecu opalanym drewnem, potężny kleks sosu pomidorowego i mozzarella z bawolego mleka.




Kuehne.jpgKüehne  Sos czosnkowy
Cena: ok. 5,50 zł

Idealne rozwiązanie, gdy chcesz by twoja pizza przypominała szwedzki stół i masz ochotę zaszaleć ze składnikami. Kremowy, lekko czosnkowy sos świetnie sprawdzi się jako tło do chrupiących warzyw (papryka, pieczarki, bazylia) oraz piersi kurczaka pokrojonej w kostki.

Tabasco Habanero                tabasco.jpg
Cena: ok. 13 zł

Intensywna w smaku przyprawa na bazie jednej z najostrzejszych odmian papryki, uprawianej w Meksyku i na Karaibach. Dodaj ją do pizzy z krewetkami. Jedni mówią, że potęga habanero uzupełni delikatny smak owoców morza, inni, że zabije nuty mułu, które wyczuwa się w krewetkach.

Nie rób tego w domu!

Co to jest Peppadew? To warzywo z RPA, niezwykła krzyżówka pomidora i papryczki, pikantne i słodkie zarazem. Aby przekonać się jak smakuje Peppadew, zamów pizzę Piquante z sieci Domino’s Pizza. Nowe pizze z Domino’s to nasze wiosenne odkrycie kulinarne i świetny pomysł, jeśli zamiast bawić się w kucharza, wolisz po prostu zamówić gotowy posiłek do domu.