Bylica i piołun

Szukasz idealnego połączenia tradycji oraz nowoczesności? Sięgnij po bursztynową butelkę
Żołądkowa Gorzka

EMBLEMAT
Pierwsze litry Żołądkowej Gorzkiej popłynęły już w sarmackiej Polsce. Tylko że wtedy była to po amatorsku pędzona gorzałka. Oficjalnie i z przytupem po raz pierwszy rozlano ją w Polmosie Lublin w 1950 r.

LEŻAKOWANIE
Pieczątka gwarantująca, że wódka Żołądkowa Gorzka, zgodnie z wieloletnią tradycją, leżakuje przed rozlaniem. Producent zapewnia, że jest to jedyna leżakująca wódka w Polsce!

TŁOCZENIA
Na sprzedawanych butelkach Wódki Żołądkowej Gorzkiej znajdują się ozdobne, eleganckie tłoczenia. Sprawia to, że szkło wygląda tradycyjnie i wiekowo.

RECEPTURA
Żołądkowa Gorzka zawiera w sobie kompozycję nalewów z ziół i owoców dojrzewających w ciemności. Dzięki temu bukiety smaku oraz zapachu mogą się rozwinąć w pełni.

NAZWA
Wódka nie jest wyłącznie goryczkowa. Drugą nutą smakową jest... słodycz. W skład receptury wchodzą m.in.: bylica piołun, korzeń goryczki, pieprz oraz owoce kubeby –  krzewu z rodziny pieprzowatych.

ODZNACZENIA
Wódka Żołądkowa Gorzka jest trunkiem często nagradzanym. W 2008 roku zdobyła dwa złote medale w międzynarodowym konkursie win oraz wódek pochodzących z Europy Centralnej.

Dodał(a): ckm Czwartek 01.09.2011