Winestone – restauracja w hotelach Mercure

Winestone to nowatorski koncept restauracyjny wprowadzany przez markę Mercure w Polsce. Na świecie istnieje już 13 takich lokali, ostatni został otwarty w Bukareszcie.
Winestone617.jpg
Koncepcja Winestone oparta jest na dwóch elementach: kolekcji win (wine), wyselekcjonowanych na podstawie wiedzy i doświadczenia sommelierów oraz dań podawanych na „les planches” – kamiennych deskach (stone) rodem z francuskich restauracji. Goście znajdą tutaj zdrowe jedzenie, regionalne specjalności, bogatą ofertę win, a także chleb świeżo pieczony na zakwasie z rodzynek.

Wszystko dostępne jest w przystępnych cenach. W restauracji funkcjonuje również sklep, gdzie klienci mogą zakupić wyjątkowe specjalności Winestone. Zgodnie z nowoczesnymi trendami, restauracja ma otwartą kuchnię. W prostej i minimalistycznej aranżacji przestrzeni dominuje połączenie fioletowego i czarnego koloru z drewnianymi, dużymi stołami i marmurowymi blatami.

Dodał(a): Roman Mocarz / mat.pras Niedziela 03.04.2016