Garkuchnia: skorpion w czekoladzie

W niektórych częściach świata dziwią się, że jemy bażanty i kuropatwy, a przedstawiane przez nas egzotyki są obowiązkowymi potrawami przy ich każdej "Wigilii"
Skorpion

CO TO JEST:
Jedzenie z Maroka

SMAKUJE JAK: Czekolada z bąbelkami

NA CO DZIAŁA:
Bogate w proteiny ciałka skorpionów, regularnie spożywane, obniżają poziom cukru we krwi. Dzięki dużej zawartości wapnia, potasu i magnezu pobudzają pracę mózgu, sprawiając, że twoje myśli staną się jasne i szybkie jak błyskawica.

JAK PRZYRZĄDZIĆ:
Skorpiona żywcem (tak, to okrutne i nie polecamy tego sposobu) wrzuć do gorącej czekolady. Po chwili wyjmij. Gotowe.

Skorpiony w czekoladzie? Wolę takie smażone na głębokim tłuszczu. Ale wiem, że kobiety przepadają za tymi nurzanymi w słodkiej masie.
Ali Mahmoud, kucharz, Kebab House, Bydgoszcz

Dodał(a): Aleksander Hepner Piątek 09.09.2011