Garkuchnia: skorpion w czekoladzie
W niektórych częściach świata dziwią się, że jemy bażanty i kuropatwy, a przedstawiane przez nas egzotyki są obowiązkowymi potrawami przy ich każdej "Wigilii"

CO TO JEST: Jedzenie z Maroka
SMAKUJE JAK: Czekolada z bąbelkami
NA CO DZIAŁA: Bogate w proteiny ciałka skorpionów, regularnie spożywane, obniżają poziom cukru we krwi. Dzięki dużej zawartości wapnia, potasu i magnezu pobudzają pracę mózgu, sprawiając, że twoje myśli staną się jasne i szybkie jak błyskawica.
JAK PRZYRZĄDZIĆ: Skorpiona żywcem (tak, to okrutne i nie polecamy tego sposobu) wrzuć do gorącej czekolady. Po chwili wyjmij. Gotowe.
Skorpiony w czekoladzie? Wolę takie smażone na głębokim tłuszczu. Ale wiem, że kobiety przepadają za tymi nurzanymi w słodkiej masie.
Ali Mahmoud, kucharz, Kebab House, Bydgoszcz