Mokry sen jaracza. Ta restauracja podaje pizzę z ziołem

Chciałbyś palić zioło, jeść i nie zbijać fazy? Nieskończona gastrofaza właśnie staje się faktem. W restauracji Stoned Pizza podawane są placki z dodatkiem THC.
stoned pizza.jpg
Każdy palacz marihuany z dymem w płucach przyzna, że na gastrofazę najlepsza jest tłusta pizza. A co gdyby jeść jednocześnie nie tracąc stanu upalenia? Odpowiedź na to pytanie poznali mieszkańcy Kalifornii.

Chris Barrett przedsiębiorca, który na rynku marihuany wyrobił sobie solidną reputację, otworzył lokal Stoned Pizza. Podawane są w nim drożdżowe placki z dodatkiem marihuany. Na taki pomysł można było wpaść, tylko po złapaniu mocnego bucha.

Znany także jako Pizza Pusha prywaciarz już wcześniej miał do czynienia z medyczną marihuaną. Dostarczał ją pacjentom w Nowym Jorku i New Jersey. Już wtedy powoli zaczął wkraczać do branży gastronomicznej.

“Około czterech lat temu zacząłem organizować kolacje z konopi indyjskich tutaj, w Nowym Jorku, gdzie serwowałem steki, homary, krewetki – ekskluzywne obiady z THC. A pizza zrodziła się jako przekąska na kolacje i po prostu odniosła sukces. W pewnym momencie przestałem organizować kolacje i po prostu skupiłem się na pizzy” – tłumaczy Barrett.

Sprawdź: Ponad pół kilo marihuany na własny użytek. Taką legalizację to my rozumiemy

Ziołowa pizza nie jest posypywana marihuaną jak oregano. Zamiast tego trawka jest składnikiem ciasta. Pojedynczy placek zawiera łącznie 320 miligramów THC, co daje 40 miligramów THC na każdy kawałek.

Jeśli ktoś po zjedzeniu w Stoned Pizza będzie wciąż głodny, może też liczyć na deser w postaci ciast, ciasteczek czy sernika. Oczywiście również z dodatkiem THC.


Dodał(a): Konrad Siwik / fot. Stoned Pizza Czwartek 27.08.2020