Jack & Burger czyli 7 burgerów, 7 smaków i on - Jack Daniel’s w 4 wariantach
7 burgerów w połączeniu z 4 smakami z rodziny Jack Daniel’s Tennessee Whiskey to wykreowana przez Marcina Sasina, szefa kuchni Sheraton Warsaw Hotel i Sheraton Catering Service, wariacja na temat foodparingu. Najwyższej jakości składniki z połączeniu z legendarną amerykańską whiskey i jej smakowymi alternatywami to propozycja dla wielbicieli kulinarnych eksperymentów.

Do końca kwietnia 2017 roku w hotelach Sheraton w Warszawie, Krakowie, Poznaniu, Lobby Barze i Champions Bar w hotelu Mariott w Warszawie, a także w JP’s Bar w warszawskim hotelu Westin, miała miejsce wykreowana przez szefów kuchni promocja „Jack & Burger” polegająca na łączeniu burgerów z whiskey w 7 odsłonach. Wśród kreatywnych propozycji w menu można było znaleźć: burgera z wysokiej jakości wołowiną Angus (Romano), z polską sezonowaną wołowiną (Highlander), z krewetkami z curry (Asian Vibes), burgera z jagnięciną (Orient Express), wędzonym tofu (Vintage Burger) oraz deser w formie burgera - Sweet Macaron Burger. Największą niespodzianką był Jack & Burger Party – danie do dzielenia, przygotowane dla 6 osób, zawierające 1200 gramów wołowiny Angus, serwowane z puszkami drinków Jack & Cola.

Dla miłośników koktajli przygotowano warsztaty miksologiczne, podczas których zaprezentowane zostały trzy koktajle z rekomendacją do pozycji z promocyjnego menu:


