Halucynogenne jedzenie - TOP 10

Żeby odlecieć, nie potrzebujesz wciągać, połykać, wziewać czy wstrzykiwać niedozwolonych substancji do swojego organizmu, pochodzących z niewiadomego źródła. Wystarczy, że udasz się do pobliskiego hipermarketu i wybierzesz któryś z tych produktów spożywczych.
Halucynogenne-jedzenie---TO.jpg

Jutuberzy z Alltime10s, specjalizujący się w rankingach z serii „10 naj…”, zebrali dostępne dla wszystkich śmiertelników informacje na temat magicznych substancji w różnych produktach spożywczych, które mogą sprawić, że będziesz się czuł jak na haju. Oczywiście nie doradzamy sprawdzania tego, a jedynie dbamy o Wasze zdrowie, przestrzegając przed skutkami nadmiernego spożycia poniższych substancji…:

1. KAWA
Badania dowiodły, że osoby, które wypiły siedem filiżanek kawy, są bardziej podatne na halucynacje. Chodzi m.in. o słyszenie wyimaginowanych głosów i wyczuwania obecności zmarłych.

2. KAKAO
Czekolada zawiera anandamid – organiczny związek chemiczny z grupy psychoaktywnych kannabinoidów. Działanie anandamidu na mózg przypomina efekty wpływu THC. Osoba ważąca 59 kilogramów, powinna zjeść 11,3 kg czekolady, by cokolwiek poczuć.

3. MORWA
Spożycie dużej ilości tego niedojrzałego owocu, może powodować halucynacje. Innymi skutkami są bóle brzucha i biegunki, ze względu na działanie przeczyszczające.

4. STILTON
Według Brytyjskiej Rady Serów, 20 gramów angielskiego sera pleśniowego zjedzone przed snem, powoduje dziwne urojenia nocne. Rozmowy z pluszakami i handlowanie swoimi gośćmi imprezowymi za wielbłądy to tylko niektóre z nich.

5. PAPRYCZKI CHILLI
Kapsaicyna, związek chemiczny zawarty w ostrym chilli, działają na kubki smakowe. Organizm broni się przed ciepłem, wyzwalając endorfiny, a to powoduje skok euforii.

6. GRZYBY
Niektóre odmiany grzybów zawierają psylocybinę i psylocynę – organiczne związki chemiczne o działaniu psychodelicznym. Wypaczają percepcję, ale w tym samym czasie intensyfikują emocje i uczucia.

7. BAJGLE Z ZIARNAMI MAKU
Ziarna maku zawierają wystarczającą ilość opium, alkaloidów, morfiny i kodeiny, byś nie przeszedł testu na obecność narkotyków. 40 gramów ziaren maku daje taki sam efekt, jak 10 mililitrów morfiny.

8. SALPA
Zjedzenie głowy tej srebrzystej ryby z charakterystycznymi żółtymi poziomymi pasami, okupione będzie słuchowymi i wizualnymi halucynacjami. Za czasów Imperium Rzymskiego posiłek ten traktowany był jako narkotyk rekreacyjny.

9. CHLEB ŻYTNI
Żyto może być zaatakowane przez sporysz, przetrwalnik grzyba, który zawiera psychoaktywną ergotaminę – składnik LSD. Sporysz może wywołać ergotyzm, zwany również Ogniem Świętego Antoniego, prowadzący do halucynacji, konwulsje i martwicę tkanek.

10. GAŁKA MUSZKATUŁOWA
Dwie łyżeczki mogą spowodować doświadczenie pozacielesne dzięki mirystycynie. Inne zanotowane efekty nudności, zawroty głowy, suchość w ustach, spowolnienie procesów myślowych na dwa dni.

Jak widzisz – zagrożenie czyha na każdym rogu Twojej kuchni, a otumanienie kogoś nie wymaga wizyty u lokalnego dealera, zatem pilnuj się i niech Twoja partnerka pierwsza spróbuje ugotowanego dla Ciebie obiadu!





Dodał(a): Rich Giański Poniedziałek 23.02.2015