Eko pizza

Twórcy tego pudełka na pizzę mówią o byciu "eko", ale nas interesuje to, że gdy mamy gości, nie trzeba szukać czystych talerzy i później ich sprzątać lub wyrzucać do kosza, gdy nikomu nie zechce się uruchomić zmywarki...

pizza-eko.jpg


Od paru lat na rynku amerykańskim funkcjonują te pomysłowe pudełka na pizzę. Dlaczego po pięciu latach nadal nie dotarły do nas? Patent jest prosty - wieczko zamienia się w talerze, a właściwie podkładki pod placek, a dno można tak złożyć, że przechowasz w nim niedojedzone kawałki. O ile jakieś zostaną.

Górna część pudełka dzieli się na cztery części, co daje łącznie z podstawą pięć papierowych talerzy. Jeśli jakimś sposobem zostaną niezjedzone kawałki placka, można je zapakować w spodnią część opakowania. Wystarczy odpowiednio je pozaginać, a przekształci się w pojemnik, który w końcu zmieścisz do lodówki. Swoiste origami z pudełka po pizzy jest wygodne i nie traci żadnych właściwości, jakie miały dotychczasowe opakowania (nie zapada się i nie załamuje).

Dla nas to idealne rozwiązanie na posiedzenie z kolegami. Po imprezie zawijasz pudełko, puste puszki i inne pozostałości po imprezie w papierowy obrus, rozścielasz kolejny i możesz zaczynać od nowa!







Dodał(a): carlo Czwartek 11.09.2014