Popita do hamburgera
Do hamburgerów polecamy dwa drinki: American Smooth oraz Diabeł Tasmański.
Pierwszy jest lekko słodki, przez co doskonale komponuje się z cebulą i sezamem. Drugi, dzięki ostrości papryczki piri—piri, świetnie uzupełnia smak mięsa i ostrawego sosu z keczupu, majonezu i musztardy. Uwaga — w przepisie pojawia się słowo „madlerować”. Oznacza ono ugniatanie owocu za pomocą niewielkiego drewnianego tłuczka w celu wyciśnięcia soków.
AMERICAN SMOOTH
-25 ml Luksusowej Miodowa Tradycyjna
-25 ml Luksusowej Dzika Jeżyna
-2 plastry ananasa
-10 ml syropu cukrowego
-10 ml soku z cytryny
Ananasa pokrój w kostkę i zalej sokiem z cytryny, syropem cukrowym i wódką. Wymadleruj, zasyp lodem i wyszejkeruj.
DIABEŁ TASMAŃSKI
-30 ml Luksusowej
-1 papryczka piri–piri
-10 ml soku malinowego kropla tabasco
W szejkerze wymadleruj dokładnie papryczkę piri–piri, dodaj pokruszony lód, dolej wódkę. Do kieliszka wlej 10 ml soku malinowego i – przez sitko – miks z szejkera.