Jak otworzyć konserwę

Godziny posiłków to rzecz święta. Takie są zasady dietetyki

otwieracz


Twój żołądek zna swoje prawa i zlekceważony może się zbuntować. Ale co robić, gdy w leśnej głuszy nie masz czym otworzyć puszki? To proste!

1. Kiszki marsza graja, zaczyna cię mdlić, a ani w kieszeniach, ani w plecaku nie ma otwieracza. Zachowaj spokój i uważnie się rozejrzyj.


2. Oto twój wybawca: zwykły, średniej wielkości kamień narzutowy, ewentualnie otoczak rzeczny. Sprawdź, czy nie mieszka pod nim żmija.


3. Umieść kamień między stopami i mocno trzymaj. Weź konserwę i trzyj nią o płaską skałę, aż zedrzesz denko puszki. Bądź cierpliwy!


4. Teraz możesz spokojnie spożyć zawartość puszki, o ile oczywiście nie została uszkodzona lub nie wypadła podczas otwierania. Smacznego!

Oto twój turystyczny otwieracz!


Dodał(a): ckm Środa 21.09.2011