Piwo z pomidorów
Co za czasy. Nie dość, że niektórzy mężczyźni golą nogi i wyglądem przypominają kobiety, to wkrótce mogą pić piwo z soczystych czerwonych pomidorów
To wcale nie jest żart. Nam tak jak tobie ciężko sobie wyobrazić... A Japończycy chcą nim zalać europejski rynek. Dosłownie.
W Europie jest już wiele piw, które nigdy nie powinny znaleźć się na rynku. Chodzi o te wszystkie lemoniadki, piwa o smaku coli, cytrusów, malin czy jabłek. Teraz do tego wszystkiego ma dołączyć podbijające Japonię piwo z pomidorów. Piwo to piwo! Musi być czuć słód i goryczkę.
Grupa Kagome twierdzi, że to będzie hit i otwiera fabrykę tego pomidorowego trunku! Warto zwrócić uwagę, że fabrykę nie browar… Znajdować się będzie w Portugalii w Aquas de Moura. Dlaczego tam? Chodzi o klimat i smak pomidorów, który podobno z tamtego rejonu jest idealny… Może i do ketchupu tak, ale do piwa?!
Azjaci na produkcję chcą przeznaczyć aż dwie bańki euro. Początkowo firma ma robić ekstrakt, który będzie szedł do Japonii i tam będzie używany do wyrobu piwka. Następnie sami będą "warzyć" to piwko.
Zastawiamy się kiedy Japończycy zaczną robić piwo o smaku chińskiej zupki?