Mega burger

Może skromna kanapeczka w ramach przekąski?
hamburger


Nathan Myhrvold, były udziałowiec Microsoftu i profesor ekonomii, mógłby do końca życia konsumować swoje miliony. Jako zapalony kucharz i miłośnik  nauk ścisłych postanowił jednak spożytkować swą fortunę, tworząc niezwykłą książkę kucharską. „Modernist Cuisine” liczy 2438 stron, kosztuje ok. 1500 złotych i jest owocem prowadzonych latami eksperymentów. Zawiera wiele niezwykłych przepisów, bowiem pan profesor nie zwykł jadać zwyczajnych posiłków. Dowiedz się, z czego, jego zdaniem, powinien  składać się hamburger.

Bułka podpieczona w wołowym łoju.
Sos z wołowego łoju, suszonych pomidorów, wywaru wołowego i podwędzanej soli kamiennej wywaru wołowego i podwędzanej soli kamiennej.
Grzybki maitake (żagwica listkowata) podsmażone na wołowym łoju (żagwica listkowata) podsmażone na wołowym łoju.
Liście sałaty rzymskiej opalane dymem z drewna orzesznika w zamkniętym próżniowo plastikowym pojemniku.
Prasowane próżniowo pomidory odmiany heirloom.
Masa utworzona z serów emmentaler i comte oraz piwa pszenicznego.
Wołowina
z żeberek mielona w sposób pozwalający zachować teksturę mięsa.
Keczup z ciemnymi pieczarkami crimini, miodem, chrzanem, sosem rybnym, imbirem i zielem angielskim.





www. Najlepsze akcesoria grillowe w najlepszych cenach!

Dodał(a): CKM Piątek 07.09.2012