Chefseksualizm

Gotujący facet to kobiecy obiekt pożądania, bez względu na bieżącą modę i koniunkturę. Lumberseksualizm, metroseksualizm, hipsteryzm – to trendy przemijające. A mężczyzna w fartuchu, ze ścierką przewieszoną przez ramię, siekający warzywa z prędkością AK-47 pozostanie w obiegu na zawsze, bo również i my trafiamy przez żołądek do kobiecych serc. I nie tylko serc.
noz-szefa-kuchni.jpg

I o ile fartuch i ściereczka to akcesoria, które możesz nabyć w każdym hipermarkecie, o tyle umiejętności operowania nożem nie kupisz żadną walutą. Warto jednak zacząć od podstaw i zaopatrzyć się w porządny nóż, bo blaszka z osiedlowego dyskontu przestanie spełniać swoja rolę już po miesiącu. Oczywiście wyląduje w koszu, a Ty kupisz kolejny. Zatrzymaj to błędne koło i zainwestuj w porządny nóż szefa.

infografika-nóż-nr-2.jpg

Nożem nie tylko pokroisz żywność. Tępą częścią możesz otworzyć np. małże, ostrzem – przyduszając na płasko – rozgniatać, rękojeścią wbić gwóźdź, a grzbietem otworzyć piwo.

Gdy już zaopatrzysz się w precyzyjny i ostry jak brzytwa nóż, możesz zacząć trenować siekanie. Uważaj jednak na siebie. Nóż, który prezentujemy, tnie wszystko, co pod niego podłożysz. Wchodzi jak w masło, również w palce. Zobacz, jak robią to mistrzowie cięcia i powtarzaj do momentu, aż zachwycone niewiasty wyrażą swój zachwyt.





A lumberseksualista ze swoją wyimaginowaną siekierą może co najwyżej narąbać Ci drewna, gdy Ty będziesz odbierał od zachwyconej dziewczyny swoją gwiazdkę Michelina...

Nóż, którego używają Karol i Pascal kuchni, będzie można otrzymać za zakupy w Lidlu (więcej o akcji na stronie Lidla). Wykonany jest z wyjątkowo trwałej, wytrzymałej i odpornej na korozję stali chromowo-molibdenowo-wanadowej (X50 Cr Mo V15). Wszystkie elementy noża są płynnie połączone, a ostrze i uchwyt idealnie równe. Ergonomiczny kształt uchwytu noża dostosowany jest do kształtu dłoni, dzięki czemu gwarantuje wygodną pracę przez długi czas. Długotrwałą ostrość i wysoką odporność na tępienie nóż uzyskał dzięki zastosowaniu wysokiej jakości stali, odpowiedniemu procesowi hartowania, a także profesjonalnemu wykończeniu powierzchni tnącej.

Ponadto w opakowaniu znajduje się książeczka opisująca techniki krojenia, różne strefy noża wraz z ich przeznaczeniem oraz informacje na temat pielęgnacji noża.





Dodał(a): ckm.pl Czwartek 04.12.2014