Garkuchnia: zebra z grilla

Gdyby ludzie nie przełamywali barier (również kulinarnych), to nie lataliby w kosmos, nie oglądaliby pornosów na 50—calowych plazmach i nie raczyli się pasteryzowanym piwem.
zebra
CO TO JEST: Wynalazek z Konga

SMAKUJE JAK:
Konina

NA CO DZIAŁA: „Jedz zebrę, napłodzisz dzieci jak karaluch” — brzmią słowa popularnej kongijskiej piosenki. Nie ma naukowych dowodów na prawdziwość tych słów, ale patrząc na kongijskie rodziny plemion Kongo i Mongo, gdzie na jednego faceta przypada siedem pań, nie potrafimy nie wierzyć ludowym przyśpiewkom.

JAK PRZYGOTOWAĆ:  Stek z zebrzej tuszy wrzucasz na patelnię i przysmażasz krótko z każdej strony. Następnie kroisz w paski, posypujesz pieprzem i podajesz.

Jedząc zebrę, trzymaj na podorędziu wykałaczki. Mięso jest włókniste i wchodzi między zęby, a to nie podoba się paniom.
Abdulrahman Radawi, kucharz; Smaki 5 Światów, Kraków

Dodał(a): Aleksander Hepner Czwartek 08.09.2011

Komentarze

Wszystkie komentarze (3)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
adamp76 (2013-05-02 15:07:14)
na polowanie do ZOO czas wruszyć Zgłoś naruszenie
dr Jones (2011-11-13 20:49:44)
A gdzie tu ją upolowac Zgłoś naruszenie
T_W_I_N_1 (2011-09-08 20:33:35)
a czy paski później nie wyjdą :) a jak tak to czy będzie więcej czarnych czy białych Zgłoś naruszenie
Komentarze (3)