Kilar i film

Wojciech Kilar - pianista, twórca muzyki poważnej, a także kompozytor muzyki filmowej. Do jakich filmów tworzył?

Wojciech Kilar

Wojciech Killar - filmografia

Narciarze, 1958

Lunatycy, 1959

Nikt nie woła, 1960

Giuseppe w Warszawie, 1964

Salto, 1965

Marysia i Napoleon, 1966

Sami swoi, 1967

Westerplatte, 1967

Człowiek z M-3, 1968

Lalka, 1968

Samotność we dwoje, 1968

Przygody pana Michała, 1969

Sól ziemi czarnej, 1969

Struktura kryształu, 1969

Rejs, 1970

Perła w koronie, 1971

Zazdrość i medycyna, 1973

Hubal , 1973

Ziemia obiecana, 1974

Bilans kwartalny, 1975

Barwy ochronne, 1976

Smuga cienia, 1976

Trędowata, 1976

Rodzina Połanieckich, 1978

Przypadek, 1981

Kronika wypadków miłosnych, 1985

Dracula (Bram Stoker's Dracula), 1992

Śmierć i dziewczyna

(Death and the Maiden), 1994

Faustyna, 1994

Śmierć jak kromka chleba, 1994

Cwał, 1996

Portret damy (The Portrait of a Lady), 1996

Brat naszego Boga, 1997

Dziewiąte wrota (The Ninth Gate), 1999

Pan Tadeusz, 1999

Tydzień z życia mężczyzny, 1999

Życie jako śmiertelna choroba

przenoszona drogą płciową, 2000

Suplement, 2001

Pianista (The Pianist), 2002

Zemsta, 2002

Persona non grata, 2005


Dodał(a): Marta śliwińska Sobota 19.02.2011

Komentarze

Wszystkie komentarze

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
Komentarze (0)