Garkuchnia: smażony struś

Zdajemy sobie sprawę, że dla niektórych zjedzenie egzotycznego zwierzątka może być tak samo szokujące, jak spożycie własnego psa lub kota.
wołowina
CO TO JEST: Potrawka z Australii

SMAKUJE JAK: Wołowina

NA CO DZIAŁA: Na urodę! Mięso strusia to bogate źródło fosforu, który doskonale wpływa na cerę i sprawia, że skóra przez długi czas pozostaje jędrna.

JAK PRZYRZĄDZIĆ: Strusi stek rzucasz na bardzo dobrze rozgrzaną patelnię, a potem krótko przysmażasz z obu stron. Dobrze smakuje podany z cebulką.

Struś jest bardzo dobry! Smakuje trochę jak befsztyk. Mięso jest ciemne, chude, z pozytywnym smrodkiem dziczyzny.
Piotr Bikont, krytyk kulinarny

Dodał(a): Aleksander Hepner Czwartek 08.09.2011

Komentarze

Wszystkie komentarze (4)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
dr Jones (2012-01-10 23:15:25)
Wiem , że choduja w Polsce strusie , ale czy dla mięsa ? Zgłoś naruszenie
wronskib (2011-12-03 13:34:53)
nie wiem czy smażony struś jest smaczny - jadłem kiełbasę ze strusia i nie podchodziła mi Zgłoś naruszenie
dr Jones (2011-11-11 11:47:23)
Bardzo chetnie bym spróbował , ale kto złapie strusia ? Zgłoś naruszenie
heniek190 (2011-11-01 21:08:06)
Ciekawe jak smakuje. Zgłoś naruszenie
Komentarze (4)