Garkuchnia: kotlet z renifera

Nawołując do kulinarnej brawury, chcemy poruszyć w tobie naturę nieokrzesanego zdobywcy, który wrzuca do garnka wszystko, co nawinie mu się pod pałkę.
dziczyzna
CO TO JEST: Delikates ze Spitsbergenu

SMAKUJE JAK: Dziczyzna

NA CO DZIAŁA:  Dzięki sporej zawartości protein mięso ma właściwości regenerujące. Jedząc je, wykażesz się nadludzkimi siłami witalnymi w łóżku.

JAK PRZYGOTOWAĆ:  Nieduży, gruby kawałek karkówki wrzucasz na patelnię (lub grilla) i smażysz na średnim ogniu, aż mięso stanie się sprężyste i dobrze przyrumienione. Podajesz z chlebem lub ziemniakami.

Raz jadłem mięso renifera, ale nie powaliło mnie. Jeśli jednak skropić  je włoską oliwą, to wyjdzie smaczne danie.
Karol Okrasa, kucharz, autor „Kuchnia z Okrasą” w TVP1


Dodał(a): Aleksander Hepner Czwartek 08.09.2011

Komentarze

Wszystkie komentarze (3)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
dr Jones (2011-11-11 11:45:51)
To może byc dobra propozycja Zgłoś naruszenie
heniek190 (2011-11-01 21:09:13)
ciekawe jaki ma smak Zgłoś naruszenie
T_W_I_N_1 (2011-09-08 20:23:31)
a który to renifer, z zaprzęgu mikołaja ;) Zgłoś naruszenie
Komentarze (3)