Atak Skorpionów

Zespół Scorpions jest w trakcie kilkuletniej trasy koncertowej, która jest tą kończącą karierę grupy.

Scorpions

Skład zespołu Scorpions

Obecny skład zespołu Scorpions
Klaus Meine – wokal, gitara (w utworach instrumentalnych)
Rudolf Schenker – gitara
Matthias Jabs – gitara (od 1978)
James Kottak – perkusja (od 1996)
Paweł Mąciwoda - gitara basowa (od 2003)

Byli członkowie zespołu Scorpions

Joe Wyman – perkusja (1972)
Michael Schenker – gitara (1971-1973, 1978)
Lothar Heimberg – gitara basowa (1968-1972)
Jürgen Rosenthal – perkusja (1973-1975)
Rudy Lenners – perkusja (1975-1977)
Uli Jon Roth – gitara (1973-1978)
Wolfgang Dziony – perkusja (1965-1972)
Francis Buchholz – gitara basowa (1973-1992)
Herman Rarebell – perkusja (1977-1995)
Ralph Rieckermann – gitara basowa (1992-2003)

Dyskografia Scorpions

Albumy studyjne grupy Scorpions
1972 Lonesome Crow
1974 Fly to the Rainbow
1975 In Trance
1976 Virgin Killer
1977 Taken by Force
1979 Lovedrive
1980 Animal Magnetism
1982 Blackout
1984 Love at First Sting
1988 Savage Amusement
1990 Crazy World
1993 Face the Heat
1996 Pure Instinct
1999 Eye II Eye
2000 Moment of Glory (z orkiestrą symfoniczną)
2004 Unbreakable
2007 Humanity - Hour 1
2010 Sting in the Tail

Albumy koncertowe grupy Scorpions

1978 Tokyo Tapes
1985 World Wide Live
1995 Live Bites
2001 Acoustica

Dodał(a): Marta śliwińska Sobota 19.02.2011

Komentarze

Wszystkie komentarze (1)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
dr Jones (2012-01-09 19:27:10)
Giganci niemieckiego rocka i ballad Zgłoś naruszenie
Komentarze (1)