Honorowy obywatel

Polubiliśmy go za rolę Blachy w serialu "Odwróceni". Wielokrotnie nagradzany, świetny aktor, honorowy obywatel miasta Nowa Ruda - Robert Więckiewicz.

Robert Więckiewicz

Robert Więckiewicz - Filmografia
1991: Ferdydurke jako Poppy
1993: Samowolka jako Romek
1994: Psy 2 jako złodziej samochodu
1996: Poznań 56 jako robotnik, kolega Zenka
1999: Ogniem i mieczem jako Kozak
2000: M jak miłość jako Kosmala
2000: Pół serio jako Mateusz
2001: Pieniądze to nie wszystko jako kominiarz na dachu
2002: Superprodukcja jako Bandzior
2002: Sfora: Bez litości jako Dziobaty
2002: Samo Życie jako Karol
2003: Fala zbrodni jako Adam Kruczowski
2003: Ciało jako Julek
2004: Vinci jako Cuma
2004: Kryminalni jako Lesław "Profesor" Gradoń
2005: Oficer jako Cypa
2006: Francuski numer jako Leon
2006: Południe-Północ jako Zakonnik
2007: Świadek koronny jako Jan "Blacha" Blachowski
2007: Odwróceni jako Jan Blachowski "Blacha"
2007: Wszystko będzie dobrze jako Andrzej
2007: Wino truskawkowe jako Wasylczuk
2008: Ile waży koń trojański? jako były mąż Zosi
2008: Lejdis jako Marek, narzeczony Łucji
2008: Londyńczycy jako Marcin, mąż Ewy
2008: Gracz jako rosyjski pułkownik
2009: Dom zły jako Prokurator Tomala
2009: Naznaczony jako Władek Surmacz
2009: Nigdy nie mów nigdy jako Rafał
2009: Spokój w duszy (Pokoj v duši) jako Peter
2009: Zero jako Prezes
2010: Kołysanka jako Makarewicz
2010: Tajemnica Westerplatte jako Deik
2010: Różyczka jako Roman Rożek
2010: Trick jako Sieradzki
2010: Grom. Część Pierwsza
2010: Zwerbowana miłość jako Andrzej
2010: Śluby panieńskie jako Radost
2011: W ciemności (In Darkness) jako Leopold Socha
2011: Wymyk
2011: Baby są jakieś inne jako Drugi

Robert Więckiewicz i polski dubbing
2009: Esterhazy
2009: Góra Czarownic jako Jack Bruno
2008: 33 sceny z życia jako Adrian
2008: Wyspa Nim jako Jack Rusoe / Alex Rover
2004: Gwiezdne jaja: Część I - Zemsta Świrów jako Rock
1983-1985: Malusińscy
1998-2004: Atomówki jako Jeden z Bandytów (odc. Dziewczęcy gang)
1997: Księżniczka Sissi jako Konduktor Emil


Dodał(a): Marta śliwińska Sobota 19.02.2011

Komentarze

Wszystkie komentarze (1)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
CERBER (2011-10-25 20:11:26)
w Lejdis zaj ebiście zagrał - szacuneczek Panie Robercie Zgłoś naruszenie
Komentarze (1)