Krewetki z wódką

Proste, ale wykwintne danie

przepis

Składniki:
1 kg mrożonych krewetek królewskich
1 kieliszek wódki, np. Finlandii
liście laurowe
pikantna papryka


Rozmroź krewetki i nadziej je na drewniane patyczki do szaszłyków, przedzielając laurowymi liśćmi. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż szaszłyki na dużym ogniu, obracając je. Skrop danie wódką i jeszcze chwilę potrzymaj na ogniu. Podawaj na ciepłym talerzu, posypane obficie papryką. Dodaj trochę soli i pieprzu do smaku. 


Dodał(a): man Poniedziałek 29.08.2011

Komentarze

Wszystkie komentarze (6)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
ninjaMajonez (2012-01-11 08:20:57)
trzeba wypróbować :) Zgłoś naruszenie
wiktorek06 (2012-01-11 00:38:38)
smacznego życzę Zgłoś naruszenie
wiktorek06 (2012-01-11 00:32:34)
smacznego życzę Zgłoś naruszenie
heniek190 (2011-11-08 19:23:47)
Pewnie a nóż zasmakuje... Zgłoś naruszenie
dr Jones (2011-11-06 18:28:15)
Spróbowac zawsze mozna , Zgłoś naruszenie
T_W_I_N_1 (2011-09-01 20:27:31)
a fe, nie wódka a krewetki ;) Zgłoś naruszenie
Komentarze (6)