Kurza twarz!

Oto potrawa dla jajogłowych

 kura

Cechą charakterystyczną współczesnego świata jest rozbuchany intelektualizm. Manifestuje się on utrudnianiem sobie życia przez stawianie pytań w rodzaju: „Co było pierwsze– jajko czy kura?”. Pra–Polacy nie mędrkowali, lecz rozwiązywali praktycznie takie hamletowskie kwestie, m.in. zajadając jaja nadziewane kurą.

Przepis na jaja nadziewane kurą classic


Weź: jaja na twardo, gotowane mięso kurze, pieczarki, masło, mąkę, śmietanę, rosół, pietruszkę, surowe jajko, tartą bułkę.

Zrób: Posiekane pieczarki duś na maśle. Dosyp mąki, rozprowadź rosołem i śmietaną. Dodaj posiekane mięso, sól, pietruszkę i przetarte żółtka. Zmieszaj i zagotuj. Masę nakładaj do połówek białek, posmaruj rozbitym jajkiem, posyp bułeczką i usmaż na tłuszczu. Podawaj z jarzynami.


Dodał(a): pm Wtorek 09.08.2011

Komentarze

Wszystkie komentarze (4)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
szczepan0815 (2012-04-18 12:17:32)
nie zly przepisik Zgłoś naruszenie
dr Jones (2011-11-20 16:04:34)
Ciekawy przepis Zgłoś naruszenie
T_W_I_N_1 (2011-08-10 21:50:30)
i obiadek na sobotę jak ulał ;) Zgłoś naruszenie
piniu (2011-08-10 19:41:07)
spoko Zgłoś naruszenie
Komentarze (4)