Profesor sztuki teatralnej

Wojciech Malajkat nie tylko gra filmach, teatrze, czy dubbinguje. Wiedzieliście, że jest profesorem sztuki teatralnej?

Wojciech Malajkat

Wybrana filmografia Wojciecha Malajkata

Wojciech Malajkat jako Aktor
Żuraw i czapla (1985)
Czarne Stopy (1986)
O rany, nic się nie stało!!! (1987)
Zad wielkiego wieloryba (1987)
Cesarskie cięcie (1987)
Sztuka kochania (1988)
Stan strachu (film) (1989)
Mów mi Rockefeller (1989)
Zabić na końcu (1990)
Panny i Wdowy (1991)
VIP (1991)
Łowca. Ostatnie starcie (1993)
Pajęczarki (1993)
Piękna nieznajoma (1993)
Czterdziestolatek 20 lat później (1993)
WOW (1993)
Wielki tydzień (1995)
Szabla od komendanta (1995)
Na dobre i na złe (1999) - spadochroniarz , w stanie ciężkim zostaje przywieziony karetką do leśnogórskiego szpitala w odc.49
Ogniem i mieczem (1999)
Klasa na obcasach (2000)
Bao-Bab, czyli zielono mi (2003)
Królowa Chmur (2003)
Codzienna 2 m. 3 ( 2006 – 2007)
Szatan z siódmej klasy (2006)
Miłość w przejściu podziemnym (2006)

Wojciech Malajkat i Polski dubbing

2010: Shrek ma wielkie oczy – Kot
2010: Shrek Forever – Kot w butach
2009: Epoka lodowcowa 3: Era dinozaurów − Maniek
2008: Delfiny i wieloryby 3D. Plemiona oceanów – Narrator
2007: Pada Shrek – Kot w butach
2007: Happy Wkręt – Rick
2007: Shrek Trzeci – Kot w butach
2006: Epoka lodowcowa 2: Odwilż – Maniek
2005: Garbi - Super bryka – Trip Murphy
2004: Shrek 2 – Kot w butach
2004: W 80 dni dookoła świata – Wilbur Wright
2002: Tytus, Romek i A'Tomek wśród złodziei marzeń – Romek
2002: Epoka lodowcowa – Maniek
1996: Miłość i wojna – De Cart
1996: 101 dalmatyńczyków – Roger Perry

Wojciech Malajkat jako Reżyser

Wolny jeździec (2007)
Chłopiec z gwiazd w Teatrze Dzieci Zagłębia w Będzinie (2007)
Pajęcza sieć w Teatrze Syrena (Warszawa)
Hipnoza w Teatrze Bajka (Warszawa - 2007) 

Dodał(a): Marta śliwińska Sobota 19.02.2011

Komentarze

Wszystkie komentarze (2)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
dr Jones (2012-01-09 19:41:08)
Teraz jest chyba dyrektorem jakiegoś teatru Zgłoś naruszenie
CERBER (2011-10-20 18:35:59)
aktor słaby ale głos nieźle podkładał do kota ze Shreka Zgłoś naruszenie
Komentarze (2)