Książę

Prince - amerykański muzyk. Tworzy pop, soul, funky, dance, R&B, rock. W Polsce ponowna moda na Prince'a, spowodowana jego genialnym koncertem na festiwalu Opener.

Prince

Prince - Dyskografia

1. 1978 For You

2. 1979 Prince
3. 1980 Dirty Mind
4. 1981 Controversy
5. 1982 1999
6. 1984 Purple Rain
7. 1985 Around the World in a Day
8. 1986 Parade
9. 1987 Sign 'O' the Times 
10. 1987 The Black Album (oficjalnie wydany dopiero w 1994)
11. 1988 Lovesexy
12. 1989 Batman
13. 1990 Graffiti Bridge
14. 1991 Diamonds and Pearls
15. 1992 O(+>
16. 1993 The Hits/The B-Sides 
17. 1993 Goldnigga (jako New Power Generation)
18. 1994 The Beautiful Experience (jako O(+>) (EP)
19. 1994 Come
20. 1995 The Gold Experience (jako O(+>)
21. 1995 Exodus (jako New Power Generation)
22. 1996 Music From The Motion Picture Girl 6
23. 1996 Chaos & Disorder (jako O(+>)
24. 1996 Emancipation (jako O(+>, album potrójny)
25. 1997 Crystal Ball (jako O(+>, album potrójny)
26. 1998 New Power Soul (jako New Power Generation)
27. 1999 The Vault... Old Friends 4 Sale
28. 1999 Rave Un2 the Joy Fantastic (jako O(+>)
29. 2000 Rave In2 the Joy Fantastic
30. 2001 The Very Best Of Prince 
31. 2001 The Rainbow Children
32. 2002 One Nite Alone...
33. 2002 One Nite Alone... Live! 
34. 2003 Xpectation
35. 2003 C-Note (dostępny tylko przez internet)
36. 2003 N.E.W.S (4 utwory instrumentalne)
37. 2004 The Chocolate Invasion (dostępny tylko przez internet)
38. 2004 The Slaughterhouse (dostępny tylko przez internet)
39. 2004 Musicology
40. 2006 3121
41. 2006 Ultimate
42. 2007 Planet Earth
43. 2009 Lotusflow3r
44. 2009 MPLSound
45. 2010 20Ten

Dodał(a): Marta śliwińska Sobota 19.02.2011

Komentarze

Wszystkie komentarze

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
Komentarze (0)