Teksańska masakra

Dobra żaba lepsza od... kurczaka

żaba

Nie tylko Francuzi lubią żabie udka. Teksańczyk Bill Howell jest zapalonym myśliwym oraz smakoszem... żab z patelni. Na teksańskich mokradłach organizuje polowanie na gigantyczne płazy rana catesbeiana. Osiągają one rozmiary dorosłego kurczaka i są lokalnym przysmakiem. „Żaby to łatwy cel, wystarczy wycelować i nacisnąć spust” – twierdzi Bill. Potrafi ustrzelić nawet trzydzieści płazów naraz. Dorosłe okazy ważą półtora kilograma, co dla Howella jest niezmiernie ważne. „Francuskie żaby są do niczego. Żeby się najeść, musiałbym zjeść ze sto!” – mówi.


Dodał(a): pm Wtorek 09.08.2011

Komentarze

Wszystkie komentarze (7)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
szczepan0815 (2012-04-18 12:21:41)
to jakis mutantnie zaba wole kurczaka Zgłoś naruszenie
MrSzczepan (2012-03-13 07:22:55)
żaba w rozmiarach kurczaka, jakaś masakra to na jaka odległość ona musi skakać Zgłoś naruszenie
Krad (2012-03-13 00:17:02)
Amerykanie strzelają do kogo i czego popadnie.... żenada, potraktować żabę ołowiem. Zgłoś naruszenie
paniwladca (2012-03-12 18:23:14)
spróbował bym.. Zgłoś naruszenie
dr Jones (2011-11-16 17:22:06)
No to smacznego Zgłoś naruszenie
T_W_I_N_1 (2011-08-10 21:43:10)
piłą mechaniczną, żaby gdzie niegdzie są chronione i tu byłby ból, co się najeść Zgłoś naruszenie
piniu (2011-08-10 19:44:10)
ciekawe polowanie i kulinarne upodobanie Zgłoś naruszenie
Komentarze (7)