"Franek Kimono"

Piotr Fronczewski - zajął 5. miejsce na liście najwybitniejszych aktorów polskich w rankingu tygodnika "Polityka". Wiedzieliście, że kiedyś pod pseudonimem "Franek Kimono" wydał dwie płyty z muzyką disco??

Piotr Fronczewski

Piotr Fronczewski - filmografia

Czarny czwartek (2011) 

Duch w dom (2010) 
Gwiazdy w czerni (2010) 
Niezawodny system (2008) 
Ostatnia akcja (2009) 
Rozmowy z katem (2007) 
Defekt (2006) 
Magda M. (2005–2007) 
Defekt (2003) 
Miss mokrego podkoszulka (2002) 
Superprodukcja (2002) 
Chopin. Pragnienie miłości (2002) 
Dzień świra (2002) 
Tryumf pana Kleksa (2001) 
Garderoba damska (2001) 
Weiser (2000) 
Sukces (2000) 
Rodzina zastępcza/Rodzina zastępcza plus (1999–2009) 
Ostatnia misja (1999) 
Lot 001 (1999) 
Tygrysy Europy (1999) 
O dwóch takich, co nic nie ukradli (1999) 
13 posterunek (1998) 
Billboard (1998) 
Musisz żyć (1997) 
Łóżko Wierszynina (1997) 
Cudze szczęście (1997) 
Awantura o Basię (1996) 
Dzieje mistrza Twardowskiego (1995) 
Tata, a Marcin powiedział (1994-1999) 
Obcy musi fruwać (1993) 
Goodbye Rockefeller (1993) 
Żegnaj Rockefeller (1992) 
Aby do świtu... (1992) 
Szwedzi w Warszawie (1991) 
Ucieczka z kina "Wolność" (1990) 
Lawa (1989) 
Konsul (1989) 
Pan Kleks w kosmosie (1988) 
Dotknięci (1988) 
Cesarskie cięcie (1987) 
Zabij mnie glino (1987) 
07 zgłoś się (1987) 
Maskarada (1986) 
Podróże Pana Kleksa (1985) 
To tylko Rock (1984) 
5 dni z życia emeryta (1984) 
07 zgłoś się (1984) 
Baryton (1984) 
Szaleństwa panny Ewy (1984) 
Akademia Pana Kleksa (1983) 
Wedle wyroków twoich... (1983) 
Szkatułka z Hongkongu (1983) 
Synteza (1983) 
Lata dwudzieste... lata trzydzieste... (1983) 
Znachor (1981) 
Miłość ci wszystko wybaczy (1981) 
07 zgłoś się (1981) 
Przypadki Piotra S. (1981) 
Królowa Bona (1980) 
Głosy (1980) 
Ćma (1980) 
Kung–Fu (1979) 
Terrarium (1979) 
Tajemnica Enigmy (1979) 
Hotel klasy Lux (1979) 
Zaległy urlop (1978) 
Umarli rzucają cień (1978) 
Bestia (1978) 
Hallo Szpicbródka czyli ostatni występ króla kasiarzy (1978) 
Pokój z widokiem na morze (1977) 
Sam na sam (1977) 
Polskie drogi (1977) 
Parada oszustów (1976–1978) 
Trędowata (1976) 
Czterdziestolatek (1975) 
Doktor Judym (1975) 
Ziemia obiecana (1974) 
Godzina za godziną (1974) 
Bilans kwartalny (1974) 
Czarne chmury (1973) 
Sekret (1973) 
Na niebie i na ziemi (1973) 
Żółw (1973) 
Ocalenie (1972) 
Bolesław Śmiały (1971) 
Zapalniczka (1970) 
Książę sezonu (1970) 
Dzięcioł (1970) 
Jarzębina czerwona (1969) 
Jak rozpętałem II wojnę światową (1969) 
Wniebowstąpienie (1968) 
Westerplatte (1967) 
Wolne miasto (1958) 

Dodał(a): Marta śliwińska Sobota 19.02.2011

Komentarze

Wszystkie komentarze

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
Komentarze (0)