Dobry humor Wilczaka

Paweł Wilczak to najpopularniejszy aktor Festiwalu Dobrego Humoru. Ostatnio również można zobaczyć go w reklamie!

aweł Wilczak

Paweł Wilczak - Filmografia

1986 – ESD jako chłopak na imprezie
1992 – Kiedy rozum śpi jako Mateusz
1992 – 1968. Szczęśliwego Nowego Roku jako Marek Włodarczyk
1993 – Pożegnanie z Marią jako uciekinier
1993 – Pajęczarki jako dziennikarz w redakcji
1995 – Ekstradycja jako człowiek "Sytego"
1996 – Gry uliczne jako alfons z opowieści Janka
1997 – Bride of War jako Janek
1997 – Ekstradycja 2 jako Jurij Ałgarski
1998 – Billboard jako złodziej samochodu Kuby
1999 – Ekstradycja 3 jako Jurij Ałgarski
1999 – Kiler-ów 2-óch jako konwojent
1999 – Ostatnia misja jako aspirant Kowal
2000 – Sezon na leszcza jako barman
2000 – Enduro Boyz jako drwal
2000 – Bellissima jako Kuba
2000-2003 – Na dobre i na złe jako Mareczek
2001 – Haker jako Kosa
2001 – Stacja jako Kiwak
2002 − Sfora jako Duch
2002 – Sfora - bez litości jako Walerian Duch
2002-2003 – Kasia i Tomek jako Tomek
2004 − Wesele jako Gangster
2006 – Chaos jako Er
2006 − Faceci do wzięcia jako Roman Jackiewicz
2007 − Fałszerze - powrót Sfory jako Duch
2007 − Prawo miasta jako Marek Henzel
2009 − Złoty środek jako charakteryzator Bogumił
2010 − Usta usta jako Adam Dawidzki
2011 - Weekend jako Norman


Dodał(a): Marta śliwińska Sobota 19.02.2011

Komentarze

Wszystkie komentarze (3)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
dr Jones (2012-01-09 19:50:38)
Jakos minął jego czas czy co ? Zgłoś naruszenie
MirekRonin (2011-11-05 23:28:32)
w "Sfora" i "Fałszerze, czyli powrót Sfory" był najlepszy w roli Walercia Ducha :). Zgłoś naruszenie
CERBER (2011-10-20 18:31:16)
zaje....biście zagrał Normana w Weekendzie Zgłoś naruszenie
Komentarze (3)