Ostre sosy

Jak poprawić smak grillowanego mięsa? Oto cztery sprawdzone sposoby!
ostry sos
Prawdziwy facet lubi nie tylko ostry seks! Lubi także ostre żarcie!

Jack Daniel’s BBQ Sauce

|
Łagodny sos, aksamitny jak słynna gorzała z Tennessee, bez którego wielu Amerykanów nie wyobraża sobie burgera.  Jego smak tworzą m.in. pomidory, rodzynki, cebula i  odrobina whiskey Jack Daniel’s. Ten sos najlepszy będzie do wołowiny, ale pasuje też do owoców morza. Cena  21 zł/ 260 g

HP Honey BBQ Sauce


Produkt tak brytyjski jak samochody Aston Martin i gumiaki królowej. Przypominający konsystencją keczap, słodki miodowy sos na bazie pomidorów, melasy i octu, który możesz potraktować jak marynatę albo smakowity dodatek do gotowej potrawy – np. soczystej karkówki. Cena ok. 13 zł/ 464 g


Sriracha Royal Thai Hot Chili Sauce


Wytwarzany z papryczek chili i i czosnku ostry tajski sos to idealne uzupełnienie grillowanych owoców morza i dań z kurczaka. Sprawdzi się jako marynata (np. jeśli przygotowujesz pikantne skrzydełka) a także w roli ostrego dodatku do grillowanego drobiu. Cena 19 zł/ 435 ml


Tabasco Chipotle Pepper Sauce


Otaczany kultem amerykański sos wytwarzany zgodnie z meksykańską tradycją z wędzonych papryczek jalapeno. Mocno pikantny i pachnący dymem dodatek do mięs, kilka kropel ożywi smak jagnięciny z grilla, choć sprawdzi się też jako marynata. Cena 55zł/140 ml


Kolejność sosów nie jest przypadkowa. Z góry najlżejszy z dołu najostrzejszy. Wszystkie podwójnie pieczą …


Dodał(a): CKM Środa 17.10.2012

Komentarze

Wszystkie komentarze (1)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
vojak_2 (2012-11-27 12:44:28)
Ostre sosy i przyprawy zabijają prawdziwy smak i aromat potraw. Poza tym nie są zbyt dobre dla organizmu, ponieważ organizm nie przyswaja ich soków i działa niszcząco na wątrobę. Zgłoś naruszenie
Komentarze (1)