Garkuchnia: PŁONĄCY OMLET

Czasem prosta potrawa podnosi temperaturę bardziej niż piękna dziewczyna
Omlet
Gdy nad ranem wracasz zmęczony i zziębnięty do domu, powinieneś zjeść coś ciepłego i pożywnego, zanim wskoczysz do łóżka odsypiać całonocne balety. Przedstawiamy danie, które wykorzystuje ubogie zasoby męskiej lodówki, a jednocześnie jest w stanie rozgrzać cię, pożywić oraz (dzięki dużej ilości białka) ukoić poimprezowy ból żołądka.

SKŁADNIKI NA PŁONĄCY OMLET
- cztery jajka
- pół szklanki mleka
- posiekana natka pietruszki
- kolorowy pieprz
- sól
- spirytus
- masło

PRZYGOTOWANIE
Jajka wbij do miseczki i ubij trzepaczką do momentu, aż na powierzchni pojawią się niewielkie bąbelki. Posól i popieprz do smaku. Patelnię natrzyj masłem i dobrze rozgrzej. Teraz wylej rozbełtane jajka na patelnię i poczekaj 2–3 minuty, aż spód się zetnie. Przewróć omlet na drugą stronę, posyp pietruszką i znów poczekaj 2–3 minuty. Teraz skrop go obficie spirytusem i podpal. Smacznego!



Dodał(a): Hep Poniedziałek 22.08.2011

Komentarze

Wszystkie komentarze (3)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
dr Jones (2011-11-19 21:50:26)
Łatwe , smaczne i szybkie danie Zgłoś naruszenie
T_W_I_N_1 (2011-08-24 17:13:19)
plastik też odpada ;) Zgłoś naruszenie
pojechany (2011-08-22 21:49:51)
tylko nie jeść drewnianym widelcem Zgłoś naruszenie
Komentarze (3)