Kobieta - Symbol

Monica Bellucci najpierw - modelka, później grała głównie w filmach włoskich i francuskich. Stała się gwiazdą światowego formatu i symbolem seksu.

Monica Bellucci

Monica Bellucci - Filmografia

1990 – Życie u boku dzieci
1990 – Briganti
1991 – La Riffa jako Francesca
1992 – Ostinato destino jako Marina i Angela
1992 – Drakula jako szarlatanka w zamku Draculi
1994 – Bohaterowie jako Deborah
1995 – Biały delfin jako Melina
1995 – Il Cielo e sempre piu blu
1995 – Józef jako Żona faraona
1996 – Księżniczka Alisea jako Księżniczka
1996 – Apartament jako Lisa
1997 – Stressati
1997 – Doberman jako Nathalie
1997 – W krzywym zwierciadle wyobraźni jako Camille
1997 – Come mi vuoi jako Nellina
1998 – Plaisir  jako Zapłakana dziewczyna
1998 – Compromis jako Monique
1998 – Noworoczny koniec świata jako Giulia
1998 – Atomowy amant jako Valeria
1999 – Jak ryba bez wody jako Myrtille
1999 – Méditerranées jako Marguerite
2000 – Podejrzany jako Chantal Hearst
2000 – Franck Spadone jako Laura
2000 – Malena jako Malena Scordia
2001 – Braterstwo wilków jako Sylvia
2002 – Asterix i Obelix: Misja Kleopatra jako Kleopatra
2002 – Nieodwracalne jako Alex
2003 – Pamiętaj mnie jako Alessia
2003 – Łzy słońca jako dr Lena Fiore Kendricks
2003 – Matrix Reaktywacja jako Persefona
2003 – Matrix Rewolucje jako Persefona
2003 – Sindbad: Legenda siedmiu mórz jako Marina (głos we francuskiej wersji językowej)
2004 – Pasja jako Maria Magdalena
2004 – Tajni agenci jako Barbara/Lisa
2004 – Ona mnie nienawidzi jako Simona Bonasera
2005 – Nieustraszeni bracia Grimm jako Królowa Luster
2005 – Za ile mnie pokochasz jako Daniela
2006 – Sheitan jako Piękna wampirzyca
2006 – N (Io e Napoleone) jako Emilia Speziali
2006 – Le Concile de pierre jako Diane Siprien
2007 – Manuale d'amore 2 (Capitoli successivi) jako Lucia
2007 – Tylko strzelaj jako DQ
2007 – Deuxième souffle jako Manouche
2008 – Sanguepazzo jako Luisa Ferida
2009 - The Private Lives of Pippa Lee jako Gigi
2009 - Nie oglądaj się jako Jeanne
2010 - The Whistleblower
2010 - Uczeń czarnoksiężnika jako Veronica
2010 - 1:30 Train


Dodał(a): Marta śliwińska Sobota 19.02.2011

Komentarze

Wszystkie komentarze (1)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
CERBER (2011-10-25 20:13:09)
jak dla mnie sumbol seksu - śliczna jest. Na te lata co ma to niejedna 18 chciałaby tak wyglądać Zgłoś naruszenie
Komentarze (1)