Człowiek z Wall Street

Michael Douglas - aktor i producent. Syn hollywoodzkiego aktora Kirka Douglasa.

Michael Douglas

Michael Douglas - filmografia

1966: Cast a Giant Shadow jako kierowca jeepa 

1969: Gdzie jest Jack? jako Constable
1969: Cześć, bohaterze! jako Carl
1970: Adam o szóstej rano jako Adam Gaines
1971: Summertree jako Jerry
1972: Napoleon i Samanta jako Danny
1972-1977: Ulice San Francisco jako inspektor Steve Keller 
1978: Coma jako dr Mark Bellows
1979: Chiński syndrom jako Richard Adams
1979: Biegacz jako Michael Andropolis
1980: Teraz moja kolej jako Ben Lewin
1983: Trybunał jako Steven Hardin
1984: Miłość, szmaragd i krokodyl jako Jack Colton
1985: Klejnot Nilu jako Jack Colton
1985: Chór jako Zach
1987: Wall Street jako Gordon Gekko
1987: Fatalne zauroczenie jako Dan Gallagher
1989: Wojna państwa Rose jako Oliver Rose
1989: Czarny deszcz jako Nick Conklin
1992: Nagi instynkt jako Nick Curran
1992: Światło w mroku jako Ed Leland
1993: Upadek jako William Foster
1994: W sieci jako Tom Sanders
1995: Miłość w Białym Domu jako prezydent Andrew Shepherd
1996: Duch i Mrok jako Charles Remington
1997: Gra jako Nicholas Van Orton
1998: Morderstwo doskonałe jako Steven Taylor
2000: Cudowni chłopcy jako Grady Tripp
2000: Traffic jako Robert Wakefield
2001: Nikomu ani słowa jako dr Nathan Conrad
2001: O czym marzą faceci jako Mr. Burmeister
2003: Teściowie jako Steve Tobias
2003: Wszystko w rodzinie jako Alex Gromberg
2006: Strażnik jako Pete Garrison
2006: Ja, ty i on jako pan Thompson
2007: Król Kalifornii jako Charlie
2009: Beyond a Reasonable Doubt jako Mark Hunter
2009: Duchy moich byłych jako wujek Wayne
2009: Człowiek sukcesu jako Ben Kalmen
2010: Wall Street: Pieniądz nie śpi jako Gordon Gekko

Dodał(a): Marta śliwińska Sobota 19.02.2011

Komentarze

Wszystkie komentarze

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
Komentarze (0)