Aktor z krwi

Mateusz Damięcki to jeden z najbardziej znanych aktorów młodego pokolenia. W jego żyłach płynie aktorska krew. Aktorem jest "z dziada pradziada".

Mateusz Damięcki

Filmografia Mateusza Damięckiego

2011: Chichot losu jako Marcin

2010: Hotel 52 jako Łukasz (gościnnie)
2009: Kochaj i tańcz jako Wojtek
2008: Czarny jako Kania
2008: Teraz albo nigdy! jako Andrzej Bosz
2008: 39 i pół
2008: Nie kłam, kochanie
2007: PitBull (odc. 21) jako Walisz
2007: Jutro idziemy do kina jako Andrzej Skowroński
2006-2007: Hela w opałach jako Tomek (gościnnie)
2006: Krótka histeria czasu jako Tomek
2005-2008: Egzamin z życia jako Michał Oleszuk
2005: Karol. Człowiek, który został papieżem (Karol, un uomo diventato papa) jako Wiktor Miłosz
2005: 1409. Afera na zamku Bartenstein jako Zbyszko
2004: Camera Café jako Szymek (gościnnie)
2004-2006: Pensjonat pod Różą jako Chłopak z sekty (gościnnie)
2004-2005: Oficer jako Patryk
2003: Marcinelle jako Costantini
2002: Przedwiośnie (serial) jako Cezary Baryka
2001: Przedwiośnie jako Baryka Cezary
2000: Córka kapitana (Russkij bunt) jako Piotr Grinjow
1999-2007: Na dobre i na złe jako Darek (gościnnie)
1999: Policjanci jako Błażej (gościnnie)
1998: Matki, żony i kochanki II jako Jurek Zarychta, syn Wiktorii
1997: Klan jako Mateusz Marczyński (gościnnie)
1995: Matki, żony i kochanki jako Jurek
1994: Przygody Joanny jako Waldek
1993: WOW jako Jim
1993: Czterdziestolatek – dwadzieścia lat później jako Lech, wnuk Karwowskich
1993: Łowca. Ostatnie starcie jako Janik

Mateusz Damięcki i Polski dubbing

2010: Jak wytresować smoka – Hiccup (Czkawka)
2007: Wojownicze Żółwie Ninja (wersja kinowa) – Donatello
2006: Fantastyczna Czwórka – Johnny Storm / Ludzka Pochodnia
2005: B-Daman – Vinnie B.
2005: Fantastyczna Czwórka – Johnny Storm / Żywa pochodnia
2002: Harry Potter i Komnata Tajemnic – Tom Riddle
2002: Księżniczka na ziarnku grochu – Otto
1997: Życzenie Annabelli – Billy
1991: Hook
1988-1991: Nowe przygody Kubusia Puchatka – Krzyś

Dodał(a): Marta śliwińska Sobota 19.02.2011

Komentarze

Wszystkie komentarze

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
Komentarze (0)