Cotillard nie żałuje?

Wielką sławę przyniosła jej rola w biograficznym filmie o Edith Piaf - "Niczego nie żałuję". Krytycy mówią o wykonaniu Marion Cotillard jako o najwybitniejszym w historii kina. Cotillard nie żałuje? Na pewno nie! Zobaczcie, gdzie grała.

Marion Cotillard

Filmografia Marion Cotillard

Marion Cotillard i Filmy fabularne
2012: The Dark Knight Rises jako Miranda Tate
2011: O północy w Paryżu jako Adriana
2011: Epidemia strachu jako Dr Leonora Orantes
2010: Les petits mouchoirs jako Marie
2010: Lady Blue Shanghai
2010: Forehead Tittaes
2010: Incepcja jako Mallorie "Mal" Cobb
2009: Niebo nad Saharą jako Marie Vallières de Beaumont
2009: Wrogowie publiczni jako Billie Frechette
2009: Dziewięć (Nine) jako Luisa Contini
2007: Niczego nie żałuję – Edith Piaf jako Édith Piaf
2006: Dobry rok jako Fanny
2006: Fair Play jako Nicole
2006: Dikkenek jako Nadine
2006: Wypalony jako Lisa
2006: Ty i ja jako Lena
2005: Maria jako Gretchen Mol
2005: Edy jako Manu
2005: Kawalkada jako Alizee
2005: Czarna skrzynka jako Isabelle Kruger / Alice
2005: Miłość buja w obłokach jako Alice
2004: Bardzo długie zaręczyny jako Tina Lombardi
2004: Niewinność jako Panna Eva
2003: Miłość na żądanie jako Sophie
2003: Taxi 3 jako Lilly
2003: Duża ryba jako Josephine
2002: Prywatne dochodzenie jako Clarisse Entoven
2001: Boomer jako Pani Boomer
2001: Une femme piégée jako Florence Lacaze
2001: Les Jolies choses jako Marie / Lucie
2001: Lisa jako młoda Lisa
2000: Taxi 2 jako Lilly
2000: Quelques jours de trop
1999: L' Appel de la cave jako Rachel
1999: Du bleu jusqu'en Amérique jako Solange
1999: La Guerre dans le Haut Pays jako Julie Bonzon
1999: Furia jako Elia
1998: Interdit de vieillir jako Abigail Dougnac
1998: Taxi jako Lilly
1996: La belle verte jako Macha
1996: Comment je me suis disputé... (ma vie sexuelle) jako Studentka
1996: Chloé jako Chloe
1995: Snuff Movie
1994: L'histoire du garçon qui voulait qu'on l'embrasse jako Mathilde

Marion Cotillard i Seriale telewizyjne
2001: Les Redoutables jako Gabby
1996: L'@mour est à réinventer jako Laurence
1996: Théo la tendresse
1994-1995: Extrême limite jako Sophie Colbert
1993: Nieśmiertelny jako Lori Bellian


Dodał(a): Marta śliwińska Sobota 19.02.2011

Komentarze

Wszystkie komentarze

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
Komentarze (0)