Uhonorowany

Marian Dziędziel ma teraz swój czas. Niedawno został uhonorowany nagrodą Polskiego Festiwalu Filmowego w Gdyni.

Marian Dziędziel

Marian Dziędziel - Filmografia

Stawka większa niż życie (1967-1968) 

Sól ziemi czarnej (1969) 
Perła w koronie (1971) 
Ślad na ziemi (1978) 
Biały mazur (1979) 
Party przy świecach (1980) 
Cham (1980) 
Grzeszny żywot Franciszka Buły (1980) 
Białe tango (1981) 
Blisko, coraz bliżej (1982-1986) 
Odwet (1982) 
Sprawa się rypła (1984) 
Mgła (1984) 
Ognisty anioł (1985) 
Sam pośród swoich (1985) 
Borys Godunow (1986) 
Ucieczka z miejsc ukochanych (1987) 
Rodzina Kanderów (1988) 
Pogranicze w ogniu (1988-1991) 
Kolory kochania (1988) 
Gwiazda Piołun (1988) 
Modrzejewska (1989) 
W piątą stronę świata (1990)
Mów mi Rockefeller (1990)
Dzieci wojny (1991) 
Życie za życie. Maksymilian Kolbe (1991) 
Dzieci wiatru (1991) 
Śmierć jak kromka chleba (1994) 
Gry uliczne (1996) 
Sława i chwała (1997) 
Małżowina (1998)
Graczykowie (1999-2001)
Wielkie rzeczy: Sieć (2000) 
Klinika pod Wyrwigroszem (2000-2001) 
Sezon na leszcza (2000) 
Samo niebo (2001) 
Sieć (2001) 
Pianista (2002) 
Show (2003) 
Glina (2003-2004) 
20.10 (2004)
Oficer (2004-2005) 
Vinci (2004) 
Wesele (2004) 
Mój Nikifor (2004) 
Czas surferów (2005) 
Komornik (2005) 
Jasne błękitne okna (2006) 
Oficerowie (2006) 
Wszyscy jesteśmy Chrystusami (2006) 
Odwróceni (2007) 
Łódka (2007) 
I kto tu rządzi (2007) 
Tylko miłość (2007) 
Wino truskawkowe (2007) 
Taxi A (2007) 
Determinator (2007) 
Senność (2008) 
Zgorszenie publiczne (2008) 
Miasto z morza (2009) 
Dom zły (2009) 
Zero (2009) 
Trick (2010) 
Ludzie Chudego (2010)
Śluby panieńskie (2010) 
Kret (2010) 
Bitwa warszawska 1920 (2011) 
Wymyk (2011)
Róża (2011)
Pokaż kotku, co masz w środku (2011)


Dodał(a): Marta śliwińska Sobota 19.02.2011

Komentarze

Wszystkie komentarze

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
Komentarze (0)