Zawodowiec

Jean Reno pochodzi z Maroka. Do Francji przeprowadził się, gdy miał 12 lat. Swoją karierę zawdzięcza reżyserowi Lucowi Bessonowi - role w jego filmie, a przede wszystkim tytułowa w filmie "Leon Zawodowiec" przyniosły mu międzynarodową sławę.

Jean Reno

Jean Reno - Filmografia

1979 Blask kobiecości
1980 Voulez-vous un bébé Nobel?
1981 L' Avant-dernier
1981 On n'est pas des anges... elles non plus
1982 Nieznajoma z Sans-Souci
1982 Les Bidasses grandes manoeuvres
1983 Ostatnia walka
1983 Signes extérieurs de richesse
1984 Nasza historia
1985 Strictement personnel
1985 Metro
1986 Zone rouge
1986 Kocham cię
1988 Wielki błękit
1990 Człowiek w złotej masce
1990 Les Nuls, l'émission
1990 Nikita
1991 Loulou Graffiti
1991 L'Opération Corned-Beef
1992 Szkarłatny pilot (głos)
1993 Goście, goście
1993 La Vis
1993 Ucieczka od sprawiedliwości
1994 Leon zawodowiec
1995 Kiedy robię film - żyję
1995 Francuski pocałunek
1995-1996 Po tamtej stronie chmur
1995 Les Truffes
1996 Mission: Impossible
1996 Jaguar
1997 Grób Roseanny
1997 Jak kochają czarownice
1998 Goście, Goście II - korytarze czasu
1998 Godzilla
1998 Ronin
2000 Purpurowe rzeki
2001 Goście w Ameryce
2002 Wasabi - Hubert zawodowiec
2002 Mężczyzna moich marzeń
2002 Un jour dans la vie du cinéma français
2002 Rollerball
2003 Przyjaciel gangstera
2004 Purpurowe Rzeki II: Aniołowie Apokalipsy
2004 Grunt to rodzinka
2004 Hotel Ruanda
2005 Imperium wilków
2005 La Tigre e la neve
2006 Kod da Vinci
2006 Różowa Pantera
2006 Flyboys Bohaterska Eskadra
2006 Wpuszczony w kanał
2007 Margaret
2007 Les Grandes Occasions Film TV
2008 Ca$h - Pojedynek oszustów
2009 Różowa Pantera 2
2009 Le Premier Cercle
2009 Opancerzony
2010 Obława
2010 22 Kule 


Dodał(a): Marta śliwińska Sobota 19.02.2011

Komentarze

Wszystkie komentarze (1)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
T_W_I_N_1 (2011-09-02 19:41:21)
lubię tego PAna :) Zgłoś naruszenie
Komentarze (1)