Polski operator

Janusz Kamiński. Znacie to nazwisko? To polski operator. Dwukrotny zdobywca Oscara!

Janusz Kamiński

Filmografia Janusza Kamińskiego

Janusz Kamiński i Zdjęcia
Grim Prairie Tales (1990)
The Terror Within II (1990)
Deszczowy Zabójca (1990)
Dziki Kwiat (1991)
Killer Instinct (1991)
Miłość w rytmie Rap (1991)
Przygody Hucka Finna (1993)
Lista Schindlera (1993)
Skrawki życia (1995)
Jerry Maguire (1996)
Amistad (1997)
Zaginiony świat: Jurassic Park (1997)
Szeregowiec Ryan (1998)
A.I. Sztuczna inteligencja (2001)
Raport mniejszości (2002)
Złap mnie, jeśli potrafisz (2002)
Terminal (2004)
Monachium (2005)
Wojna światów (2005)
Motyl i skafander (2007)
Indiana Jones i Królestwo Kryształowej Czaszki (2008)
Lincoln (2009)
Interstellar (2009)

Janusz Kamiński jako Reżyser

Stracone dusze (2000)
Hania (2007)
White Rose (2008)

Dodał(a): Marta śliwińska Sobota 19.02.2011

Komentarze

Wszystkie komentarze

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
Komentarze (0)