"Aleja Gwiazd" Jana Machulskiego

Jan Machulski nie dość, że był świetnym aktorem to pomysłodawcą "Alei Gwiazd" w Łodzi, współzałożyciel Teatru Ochota i znanego ogniska aktorskiego.

Jan Machulski

Jan Machulski - wybrana filmografia

Ostatni dzień lata (1958, reż. Tadeusz Konwicki)

Wolne miasto (1958, reż. Stanisław Różewicz)
Orzeł (1959, reż. Leonard Buczkowski)
Daleka jest droga (1963, reż. Bohdan Poręba)
Wyspa Złoczyńców (1965, reż. Stanisław Jędryka)
Sublokator (1966, reż. Janusz Majewski)
Rękopis znaleziony w Saragossie (1964, reż. Wojciech Has)
Rzeczpospolita babska (1969, reż. Hieronim Przybył)
Album polski (1970, reż. Jan Rybkowski)
Pogoń za Adamem (1970, reż. Jerzy Zarzycki)
Podróż za jeden uśmiech (1971, reż. Stanisław Jędryka)
Polskie drogi - serial telewizyjny (1976, reż. Janusz Morgenstern)
Daleko od szosy - serial telewizyjny (1976, reż. Zbigniew Chmielewski) - ojciec Ani
Vabank - (1981, reż. Juliusz Machulski)
Vabank II, czyli riposta - (1984, reż. Juliusz Machulski)
Kingsajz (1987, reż. Juliusz Machulski)
Zabij mnie glino (1987, reż. Jacek Bromski)
Deja vu - (1990, reż. Juliusz Machulski)
Szwadron (1992, reż. Juliusz Machulski)
Psy (1992, reż. Władysław Pasikowski)
Psy 2. Ostatnia krew (1994, reż. Władysław Pasikowski)
Komedia amerykańska (1996, reż. Juliusz Machulski)
Kiler (1997, reż. Juliusz Machulski)
Kiler-ów 2-óch (1999, reż. Juliusz Machulski)
D.I.L. (2002, reż. Konrad Niewolski)
Superprodukcja (2003, reż. Juliusz Machulski)
Rodzina zastępcza (2003, reż. Wojciech Nowak)
Vinci (2004, reż. Juliusz Machulski)
Emilia (2005, reż. Piotr Matwiejczyk)
Nie ma takiego numeru (2005, reż. Bartosz Brzeskot)
1409. Afera na zamku Bartenstein (2005, reż. Rafał Buks)
Co słonko widziało (2006, reż. Michał Rosa)
Doręczyciel (2008, reż. Maciej Wojtyszko)
Ostatnia akcja (2008, reż. Michał Rogalski)
Orkiestra niewidzialnych instrumentów (2010, reż. Cezary Albin)

Dodał(a): Marta śliwińska Sobota 19.02.2011

Komentarze

Wszystkie komentarze

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
Komentarze (0)