Klara

Izabela Kuna nie dość, że doskonała aktorka filmowa, telewizyjna i teatralna, ostatanio zadebiutowała jako pisarka. Wydała swoją książkę zatytułowaną "Klara".
Izabela Kuba

Filmografia Izabeli Kuny

Fitness Club (1994-1995) jako klientka "ze zniszczoną cerą"
Archiwista (1995)
Dom (1996) jako reporterka w tv
Ekstradycja 2 (1996) jako agentka UOP w hotelu
Boża podszewka (1997) jako aplikantka na balu
Historie miłosne (1997) jako studentka
Klan (1997-1999) jako Ewa Kowalik, mama Maciusia
Dług (1999) jako żona Matczaka
Na koniec świata (1999) jako modelka Wiktora
Torowisko (1999) jako dziennikarka rozmawiająca w tv z panią Jolą
Wielkie rzeczy (2000) jako kobieta kupująca kafelki w sklepie Skowronków
Kasia i Tomek (seria I) (2002) jako kasjerka w wypożyczalni; tylko głos
Psie serce (2002) jako Dorota, podwładna Mai
Ciało (2003) jako siostra Felicyta
Daleko od noszy (2003) jako Krystyna Nosoń
Kasia i Tomek (seria II) (2003) jako Lena, koleżanka Kasi z liceum; tylko głos
M jak miłość (2003) jako pielęgniarka
Na Wspólnej (2003-2007) jako Aneta Czarnecka
Kryminalni (2004) jako sąsiadka Anny Szennert
Na dobre i na złe (2004) jako Beata Skowron
Plebania (2004) jako Bożena Paprocka
Talki z resztą (2004) jako Marta Boniatowska
Teraz ja (2004) jako żona jadąca nad morze
Boża podszewka II (2005) jako Rosjanka zajmująca mieszkanie
Tango z aniołem (2005-2006) jako Ewa Rynwid, wróżka
Job, czyli ostatnia szara komórka (2006) jako matka "Chemika"
Magda M. (2006) jako Edyta Garnicka
Jan Paweł II (2006) jako Emilia Wojtyła, matka Karola
Barwy szczęścia (od 2007) jako Maria Pyrka
Jak to jest być moją matką (2007)
Prawo miasta (2007) jako Emilia Gralczyk, żona Edwarda
Lejdis (2008) jako Gośka, prawniczka
33 sceny z życia (2008) jako Kaśka, siostra Julii
Idealny facet dla mojej dziewczyny (2009) jako Klara Rojek
Złoty środek (2009) jako recepcjonistka Ula
Miłość na wybiegu (2009) jako przyjaciółka Marleny
Galerianki (2009) jako matka Alicji
Szpilki na Giewoncie (2009) jako Eliza Morawska, redaktor naczelna pisma
Lincz (2010) jako Jagoda Słota, sąsiadka Gradów
Śniadanie do łóżka (2010) jako Ewa

Izabela Kuna i Polski dubbing

2008: Opowieści na dobranoc jako Aspen
2008: Piorun jako Mindy

Role teatralne Izabeli Kuny

Łucja i jej dzieci reż. Sławomir Fabicki (Teatr Telewizji) jako Łucja
W małym dworku reż. Linas Zaikauskaz (Teatr Powszechny w Radomiu) jako Widmo
Sędziowie reż. Paweł Łysak (Teatr Polski w Warszawie) jako Jewdoha
Don Juan reż. Jarosław Kilian (Teatr Polski w Warszawie) jako Elwira
Koronacja reż. Łukasz Kos (Teatr Narodowy) jako Żona

Publikacje Izabeli Kuny

Klara (2010) (wyd. Świat Książki)


Dodał(a): Marta śliwińska Sobota 19.02.2011

Komentarze

Wszystkie komentarze

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
Komentarze (0)