Znana i lubiana

Mówiono kiedyś, że zrobiła karierę, przez swój duży, ale naturalny biust. To nieprawda, Katarzyna Figura występowała w filmach najbardziej znanych polskich reżyserów, a także w produkcjach zagranicznych.

Znana i lubiana

Filmografia Katarzyny Figury:

1979 – Mysz jako "uczennica"

1983 – Przeznaczenie jako "Laura"
1984 – Bez końca jako "asystentka hipnotyzera"
1985 – Ga, ga. Chwała bohaterom jako "Once"
1985 – Osobisty pamiętnik grzesznika przez niego samego spisany jako "Cyntia"
1985 – Rośliny trujące (film tv) "Goga Saganka"
1986 – Pierścień i róża jako "Rózia"
1986 – Komediantka jako "aktorka Mimi Zarzecka"
1987 – Komediantka (serial) jako "aktorka Mimi Zarzecka"
1987 – Kingsajz jako "Ala"
1987 – Pociąg do Hollywood jako "Mariola Wafelek"
1987 – Szornyek Evadja jako "Anabella"
1988 – W klatce jako "Marta"
1988 – Nebojsa jako "Elena"
1989 – Estacion Central jako "Elena"
1989 – Porno jako "Superblondyna"
1989 – Rififi po sześćdziesiątce (film tv) jako "Eliza"
1990 – Mleczna droga jako "Śmierć"
1990 – Świnka jako "Dolores Mendoza, przyjaciółka Lucy"
1991 – Obywatel świata jako "Kaśka, dziewczyna Janka"
1991 – Panny i wdowy jako "Karolina, córka Eweliny"
1992 – Gracz jako "Kasia Figura"
1994 – Prêt-à-porter jako "asystentka Sissy"
1995 – Wrzeciono czasu jako "Matylda"
1996 – Autoportret z kochanką jako "Diana"
1996 – Niemcy jako "Marika, kochanka Williego"
1997 – Historie miłosne jako "Kryśka Filipowa"
1997 – Kiler jako "Rysia Siarzewska"
1997 – Prostytutki jako "Grazia"
1997 – Słoneczny zegar jako "Matylda"
1997 – Szczęśliwego Nowego Jorku jako "Teresa "Teriza"
1998 – Złoto dezerterów jako "Basia Gołąbek, konkubina Kani"
1999 – Ajlawju jako "Gosia, miłość Adasia Miauczyńskiego"
1999 – Kiler-ów 2-óch jako "Rysia Siarzewska"
2000 – Zakochani jako "Edyta Bobicka"
2001 – Stacja jako "żona Wolańskiego"
2001 - Lokatorzy gościnnie jako Kalina 
2002 – Kariera Nikosia Dyzmy jako "pielęgniarka"
2002 – Zemsta jako "Podstolina"
2002 – Pianista jako "sąsiadka"
2003 – Karolcia jako "Leśniewska"
2003 – Ubu Król jako "Ubica"
2003 – Żurek jako "Halina Iwanek"
2004 – Stacyjka (serial) jako "Anda Szulc, żona burmistrza"
2005 – Wiedźmy (serial) jako "Mariola"
2006-2007 – Pogoda na piątek (serial) jako "Anna Lewicka, matka Bartka i Michała"
2006 – Wszyscy jesteśmy Chrystusami jako "urzędniczka USC"
2006 – Summer Love jako "kobieta szeryfa"
2007 – Aria Diva jako Joanna
2008 – To nie tak jak myślisz, kotku jako Żona Hoffmana
2008 – Karolcia (The Magic Stone) jako sąsiadka
2009 – Kochaj i tańcz jako Matka Hani
2010 – Cudowne lato jako Helena Wolska i wróżka
2011 – Wyjazd integracyjny
2011 - Yuma jako Halina



Dodał(a): Marta śliwińska Sobota 19.02.2011

Komentarze

Wszystkie komentarze (3)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
dr Jones (2011-11-20 18:06:15)
Pociag do Hollywood Zgłoś naruszenie
CERBER (2011-10-25 19:50:53)
znana to na pewno ale czy lubiana ???????/ Zgłoś naruszenie
T_W_I_N_1 (2011-09-02 21:50:55)
dla kolegów kaśka ;) Zgłoś naruszenie
Komentarze (3)