Dziewczyna z "filmówki"

Edyta Olszówka - dziewczyna z Lublina. Po maturze złożyła dokumenty na filologię hiszpańską i łódzką filmówkę. Została aktorką. Gra w Teatrze Powszechnym w Warszawie. Ostatnio możemy oglądać ją w roli Poli w serialu "Przepis na życie".

Edyta Olszówka

Wybrana filmografia Edyty Olszówki

1980-2000: Dom
1992: Psy
1993: Motyw cienia
1994-1995: Fitness Club
1995: Anioł śmierci
1995: Prowokator
1995: Spis cudzołożnic
1995: Gnoje
1995: Ekstradycja
1997: Wojenna narzeczona
1997: Przystań
1997-1998: Rodziców nie ma w domu
1998: Złoto dezerterów
1998: Elvis i Marilyni
1999: Ja, Malinowski
1999: Palce lizać
1999: Randka z diabłem
2000: Strefa ciszy
2000: Przetrwać noc
2000: Pół serio
2000: Zakochani
2000: Sezon na leszcza
2000: Noc świętego Mikołaja
2001: Garderoba damska
2001: Tam i z powrotem
2002-2010 : Samo Życie, jako Maria "Marysia" Majewska
2002-2003: Kasia i Tomek
2003: Ciało
2003-2004: Rodzinka
2004: Kosmici
2004: Trzeci
2005: Dzień dobry kochanie
2005: Dom niespokojnej starości
2006: Determinator
2007: Fałszerze. Powrót Sfory, jako Barbara Wajs
2008: Milenium w odcinkach
2008: Lejdis, jako Łucja, nauczycielka
2009: Mniejsze zło, jako eseistka
2009: Złoty środek, jako Marta
2009: Nigdy nie mów nigdy, jako Edyta
2010: Ludzie Chudego, jako Barbara
2010: Śluby panieńskie, jako Dobrójska
2010: Milczenie jest złotem, jako Ewa
2010: Prosta historia o miłości
2010: Cisza, jako Alicja
2011: Przepis na życie, jako Pola


Dodał(a): Marta śliwińska Sobota 19.02.2011

Komentarze

Wszystkie komentarze

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
Komentarze (0)