Długowieczna pizza

Amerykańscy naukowcy wynaleźli sposób na długowieczność. Nie człowieka a pizzy!
salami, ser i oliwki

Stany Zjednoczone, czyli kraj, którego mieszkańcy pożerają „ placki” w każdej postaci. Czy to z salami, wołowiną czy jajecznicą…  Do niedawna niezadowolenie z tego faktu wyrażali żołnierze, który nie mogli się nią napchać. Teraz naukowcy przyszli im na pomoc. Bo przecież z głodnego żołnierza nie ma żadnego pożytku! I w ten oto sposób Amerykańskie wojsko znalazło recepturę na pizzę, której termin ważności wynosi aż trzy lata!

belka_zobacz-galerie.jpg

Prace nad nią trwały kilka lat. Jest mieszaniną cukrów, soli i różnego rodzaju syropów. Największą trudnością przy jej opracowywaniu było sprawienie by nie pleśniała. Udało się! Dokładnego składu jankesi oczywiście nie zdradzili.

Jej produkcja wygląda tak samo jak tej "normalnej". Na ciasto nakładane są składniki, po czym trafia do pieca, gdzie w określonej temperaturze się piecze. Po wyciągnięciu kawałki są pakowane i trafiają do żołnierskich plecaków. Lekkie, pożywne i kaloryczne, czyli idealne na wojskową szamę! Amerykanie twierdzą, że posmakowała chłopakom.

Na wyposażenie amerykańskiej armii trafi jednak dopiero za trzy lata. Podobno ma przypominać smak dzieciństwa ...


Dodał(a): Johny B. Poniedziałek 17.02.2014

Komentarze

Wszystkie komentarze (4)

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
Curiosidade (2014-02-19 11:55:14)
Chemia, chemia i jeszcze raz chemia...
Z niezdrowej pizzy zamienili ją w "broń chemiczną"... Zgłoś naruszenie
reyden (2014-02-18 22:36:49)
Dobra pizza nie jest zła :) Zgłoś naruszenie
patryk6527 (2014-02-18 22:32:34)
Też chciałbym taką pizzę ;) Choć i tak u mnie tyle czasu by się nie uchowała :P Zgłoś naruszenie
kai94 (2014-02-18 08:02:18)
Dlugo dlugo Zgłoś naruszenie
Komentarze (4)