Księżycowy Bowie

David Bowie pochodzi z Wielkiej Brytani. Jest piosenkarzem, kompozytorem, autorem tekstów, kompozytorem i aktorem w jednym. Jego pierwszy przebój "Space Oddity" został wydany z okazji pierwszego lądowania człowieka na Książycu. Zawsze dbał o swój charakterystyczny wizerunek, przez co stał się ikoną.

David Bowie

David Bowie - Dyskografia 

1967 David Bowie

1969 Space Oddity
1970 The Man Who Sold the World
1971 Hunky Dory
1972 The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars
1973 Aladdin Sane
1973 Pin Ups
1974 Diamond Dogs
1975 Young Americans
1976 Station to Station
1977 Low
1977 "Heroes"
1979 Lodger
1980 Scary Monsters (and Super Creeps)
1983 Let's Dance
1984 Tonight
1987 Never Let Me Down
1989 Tin Machine
1991 Tin Machine II
1993 Black Tie White Noise
1993 The Buddha of Suburbia
1995 1.Outside
1997 Earthling
1999 'hours...'
2002 Heathen
2003 Reality

David Bowie - Filmografia 

The Image (1967)

The Virgin Soldiers (1969)
The Man Who Fell to Earth (1976)
Zwyczajny żigolo (1978)
Christiane F. – My, dzieci z dworca ZOO) (1981)
Baal) (1982)
Zagadka nieśmiertelności (1983)
Merry Christmas, Mr. Lawrence (1983)
Yellowbeard (1983)
Into The Night (1985)
Absolute Beginners (1986)
Labirynt (1986)
Imagine: John Lennon (1988)
Ostatnie kuszenie Chrystusa (1988)
The Linguini Incident (1991)
Twin Peaks: Ogniu krocz ze mną (1992)
Basquiat (1996)
Il Mio West (1998)
Everybody Loves Sunshine (1999)
Mr. Rice's Secret (2000)
The Hunger: Sanctuary (2000)
Prestiż (2006)
August (2008)


Dodał(a): Marta śliwińska Sobota 19.02.2011

Komentarze

Wszystkie komentarze

Awatar
Zaloguj się lub zarejestruj jeśli chcesz dodać komentarz.
Komentarze (0)